BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
20.Septembar 2023

Hajde da pričamo o umjetnosti i jedinstvenim izložbama koje organizuje galerija Pizana Portonovi

Portonovi je usresređen na sve aspekte života, uključujući umjetnost kao dio bez kojeg ništa ne bi imalo smisla, a koji ujedno život čini lijepim. Vlasnici domova, posjetioci i gosti imaju priliku da prisustvuju nevjerovatnim umjetničkim izložbama koje se redovno organizuju u okviru rizorta. Ako ste zaljubljenik/ca u umjetnost, bićete oduševljeni vremenom provedenim ovdje.

Galerija Pizana i njen uticaj na crnogorsku umjetničku scenu

Sve umjetničke događaje u Portonovom organizuje Pizana, prva privatna galerija u Crnoj Gori, čiji se kulturni značaj i uticaj ne mogu izmjeriti. Galeriju je osnovala gospođa Ljiljana Milošević, vođena vizijom i nevjerovatnim entuzijazmom prema umjetnosti i ova galerija je od svog osnivanja mjesto okupljanja umjetnika i ljubitelja umjetnosti. Jedinstveni prostor ove galerije ugostio je sve vrste kreativnih događaja – od tradicionalnih umjetničkih izložbi do aukcija umjetničkih djela, muzičkih i književnih večeri.

Jedinstveni umjetnički događaji u galeriji Pizana Portonovi

Galerija ima zavidnu tradiciju. Ona je duša i srce umjetničkog života u Portonovom. Ispunjava sva očekivanja ponudom izložbi, tako da publika željno iščekuje svako novo umjetničko iskustvo. Posjetioci u Portonovom imali su priliku da prisustvuju nekim od jedinstvenih događaja u organizaciji galerije Pizana:

  • Izložba Herbarijum Sonje Đuranović donijela je u rizort raznobojnu kolekciju biljaka na platnu. Posjetioci su uživali u jedinstvenoj energiji kojom je zračila ova izložba slika na platnu kreiranih s ciljem izlaganja u Portonovom.
  • WonderCon izložba u maju predstavila je skupocjene rasprodate figure poznatih medijskih franšiza po uzoru na ComicCon, čuveni događaj pop kulture. Za ovu izložbu, koja je uključivala Marvel, DC, Transformerse i Star Wars, vladalo je veliko interesovanje, a posjetioci svih uzrasta uživali su u iskustvu.
  • Performans Svetlane Ninković u julu 2022. pod nazivom PART OF MY HEART nikog nije ostavio ravnodušnim. Umjetnica je poznata po slikama na velikim platnima, a galerija Pizana je ispunila svoj cilj da približi umjetnost svim posjetiocima ovim interaktivnim performansom, koji im je dozvolio da pronađu kreatora u sebi.
  • Happy People izložba slika poznatog slikara Romana Đuranovića organizovana je u avgustu 2022, a slike su stvarane za ambijent Portonovog, pa je bilo jedinstveno iskustvo doživjeti slike u prostoru za koji su namijenjen.
  • Izložbu savremene crnogorske umjetnosti 2019. organizovali su galerija Pizana i Portonovi. U pitanju je jedna od najvećih izložbi savremene crnogorske umjetnosti, na kojoj su prikazana djela nekih od najboljih crnogorskih umjetnika, a koja je okupila ljubitelje umjetnosti u prelijepom ambijentu rizorta.

Poznati umjetnici koji su izlagali u galeriji Pizana u Portonovom

Portonovi predstavlja Crnu Goru u najboljem svjetlu. Ovdje ćete naći najbolje od Crne Gore, a među ciljevima galerije Pizana su predstavljanje i promocija lokalnih umjetnika. Među umjetnicama i umjetnicima koji su izlagali u Pizani su poznate crnogorske slikarke i slikari - Svetlana Dragojević, Danijela Drakulović, Momčilo Macanović, Milka Vujović, Tijana Gordić, Dalibor Ćetković, Goran Ćetković, Ratko Odalović, Ivica Aranđus, Tadija Janičić, Lidija Nikčević, Milica Lakičević, Dragan Karadžić, Vahida Nimanbegu, Biljana Keković i Naod Zorić, kao i Rajko Todorović Todor; poznati vajari Adin Rastoder, Željko Reljić i Vladimir Knežević. Ponuda izložbi je upotpunjena i drugim umjetnicima iz regiona i svijeta među kojima su Nikola Žigon, Svetlana Ninković i Đurđica Yica Đurić.

U septembru Pizana Portonovi će nastaviti sa organizovanjem izložbi u One&Only hotelu, a sljedeća koju bi posjetioci ne smiju propustiti je izložba Mila Šaule. Takođe, Pizana priprema stalnu postavku crnogorskih umjetnika, što će biti još jedan dragulj kojem se radujemo.

Svi posjetioci, gosti i vlasnici domova koji sebe smatraju ljubiteljima umjetnosti odmah će prepoznati prednost koju pruža pristup jednom ovako istaknutom mjestu okupljanja umjetničke zajednice kao što je galerija Pizana. Oni koji sebe ne smatraju ljubiteljima umjetnosti svakako treba da posjete Pizanu i dozvole budu očarani jedinstvenim vibracijama ovog mjesta. 

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još