BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

27 Maj 2023

Portonovi stavljen na mapu fanova superheroja i pop kulture - WonderCon stigao u Crnu Goru

Sinoć je u Portonovom otvorena ekskluzivna izložba „WonderCon Montenegro Sneak preview“ koju Portonovi organizuje u saradnji sa Pizana galerijom i FiveG grupom. Prvi put u Crnoj Gori, posjetioci čuvene Pizana galerije u Portonovom će do 1. juna imati ekskluzivnu priliku da vide izložbu rasprodatih skupocjenih licenciranih eksponata (statua) najpoznatijih medijskih franšiza po uzoru na čuveni ComicCon.

“Portonovi se uvijek trudi da donese nešto novo i radimo stvari koje do sada nisu rađene, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu. Izložba WonderCon je dokaz toga, te nas raduje veliko interesovanje koje su pokazali ne samo naši gosti, već i građani Crne Gore. Raduje nas što upravo ovom izložbom postavljamo ne samo Portonovi i Herceg novi na svjetsku mapu, već i Crnu Goru,” kazala je direktorica marketinga i komunikacija u Portonovom, Adrijana Husić.

Veliko zadovoljstvo posjećenosti izložbe izrazio je i osnivač WonderCon-a, Radoš Purić, te je istakao je da je „WonderCon Montenegro Sneak preview“ samo najava za ono što će uslijediti tokom velikog festivala pop kulture rađenog po uzoru na čuveni Comic Con, koji je najuticajniji festival tog tipa u svijetu.

„U galeriji Pizana u Portonovom možete vidjeti veći broj eksluzivnih eksponata najpoznatijih medijskih franšiza u do sad neviđenom formatu. Radi se o medijskim franšizama Marvel, DC, Transformers i Star Wars. U galeriji trenutno možete vidjeti oko 15 do sada neviđenih ekskluzivnih figura. WonderCon je predpremijera za festival koji se planira održati u Crnoj Gori po najvećim standardima koje zahtijeva WonderCon,“ objasnio je Purić.

Ova ekskluzivna izložba samo je jedna u nizu sjajnog umjetničkog programa kojeg galerija Pizana nudi od 2019. od kada datira saradnja sa Portonovim. Sinoćna izložba je još jedan pokazatelj kako i te kako postoji publika koja želi da iskusi različite vidove umjetnosti.

„Ovogodišnja art sezona u Pizani počela je WonderCon izložbom pop kulture i namijenjena je publici svih uzrasta. Eksponati su licencirani od najpoznatijih medijskih kuća. Pravo je zadovoljstvo ovakvu izložbu imati u Crnoj Gori,“ istakla je vlasnica galerije Pizana, Ljiljana Milošević.

Milošević napominje da će se galerija i u narednom periodu truditi da publiku angažuje i zainteresuje za izložbe koje će biti upriličene u rizortu Portonovi.

„Mogu već da najavim da ćemo polovinom juna imati izložbu koja će se zvati „Herbarijum“, a riječ je o autorskom projektu Sonje Đuranović. Za naredni period možemo najaviti izložbu umjetnice iz Valensije, ali i crnogorskih umjetnika. Galerija Pizana će se truditi da i dalje njeguje umjetnost u pravom smislu te riječi,“ podvukla je vlasnica galerije.

Izložba WonderCon je samo dio bogatog programa koji je Portonovi u prethodnom periodu upriličio, a koji privlači veliki broj posjetilaca iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

„Već sada vidimo da sezona može da bude jako uspješna. U Portonovi stižu novi zakupci, stižu nove aktivnosti, veliki koncerti koji su planirani za ovu godinu, niz izložbi i aktivnosti za djecu. Vjerujemo da kao destinacija imamo zaista puno da ponudimo, uz Herceg Novi kao grad,“ najavila je, Adrijana Husić.

WonderCon Arrived in Montenegro_Exhibition in Portonovi_alt