BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
ZA SOFISTICIRANA OČEKIVANJA

ZAHTJEVI ZA KOMERCIJALNO SNIMANJE & FOTOGRAFIJE

DOŽIVITE RIZORT

Hvala vam na interesovanju za Portonovi.

Molimo da ispunite obrazac u nastavku ukoliko ste zainteresovani za snimanje u Portonovom. Naš Marketing tim će kontaktirati sa vama ukoliko bude postojalo interesovanje. Zahvaljujemo za interesovanje!

Označite one društvene mreže koje koristite i napišite svoje korisničko ime na istima. Morate naznačiti najmanje jedno.
Da li ste nas posjetili ranije?
Vrsta snimanja
Namjena snimka
Broj ljudi za snimanje na licu mjesta:

• Zahtjevi za snimanje i fotografisanje u Portonovi rizortu se primaju  tokom cijele godine. Međutim, tokom popunjenih perioda, zahtjevi će se ocjenjivati prema tome kako će uticati na rad rizorta.

• Iako ćemo nastojati prihvatimo što je moguće više zahtjeva, odobrenje za snimanje podliježe Procedurama zaštite i sigurnosti na radu rizorta, u skladu sa standardima našeg brenda.

• Snimanju unutar rizorta prethodi posjeta pres službe, popunjavanje obrazaca za zaštitu i sigurnost na radu i dostavljanje pisanih izjava traženih od strane naših operativnih timova, u zavisnosti od planiranog snimanja.

OPŠTE NAPOMENE

• Naš prioritet je iskustvo naših gostiju, tako da imamo strogu politiku protiv korišćenja bilo kog od naših objekata za neovlašćeno profesionalno ili komercijalno fotografisanje ili video snimanje (uključujući snimanje vjeridbi – osim ukoliko su dio paketa za vjenčanje kod nas, snimanje vjeridbi, reklamna snimanja, modna fotografisanja/snimanja, itd.).

• Gosti mogu da snimaju nekomercijalne fotografije ili video zapise za ličnu upotrebu (bez profesionalne opreme, osvjetljenja, itd.) u svojoj sobi ili na posjedu, ali su dužni da poštuju privatnost i dobrobit drugih gostiju u toj oblasti.

• Profesionalna fotografija/videografija biće dozvoljena samo ukoliko je Odsjek za marketing dao dozvolu prije snimanja.  Svi zahtjevi za fotografisanje/videografiju biće razmatrani i odobreni u odnosu na popunjenost, dostupnost i sadržaj.

• Primjenjuju se pravila o štetnom ili opasnom sadržaju: nije dozvoljen sadržaj koji podstiče opasne ili nezakonite radnje koje rizikuju ozbiljne tjelesne povrede ili smrt.

• Primjenjuju se pravila o nasilnom ili eksplicitnom sadržaju: nisu dozvoljeni nasilni ili krvavi sadržaji namijenjeni šokiranju ili gađenju gledalaca, kao ni sadržaj koji podstiče druge na nasilne radnje.

• Primjenjuju se smjernice za nasilne kriminalne organizacije: Sadržaj namijenjen hvaljenju, promovisanju ili pomoći nasilnim kriminalnim organizacijama nije dozvoljen.

• Primenjuje se politika govora mržnje: govor mržnje nije dozvoljen. Ovo se odnosi na sadržaj koji promoviše nasilje ili mržnju prema pojedincima ili grupama na osnovu bilo kojeg od sljedećih osnova: starosne dobi, kaste, invaliditeta, etničke pripadnosti, rodnog identiteta i izraza, nacionalnosti, rase, imigracionog statusa, religije, pola, seksualne orijentacije, žrtava velikog nasilnog događaja i njihovog srodstva, statusa veterana i/ili po bilo kom drugom osnovu.

• Primjenjuju se smjernice o uznemiravanju i maltretiranju putem interneta: Sadržaj koji prijeti pojedincima nije dozvoljen. Takođe ne dozvoljavamo sadržaj koji cilja pojedinca sa produženim ili zlonamjernim uvredama na osnovu suštinskih odlika. Te odlike uključuju njihov status zaštićene grupe ili fizičke osobine.

DA LI MI TREBA DOZVOLA ZA SNIMANJE (I VIDEA I FOTOGRAFIJA)?

Za aktivnosti snimanja sa malim uticajem na okolinu neće biti potrebna posebna upotrebna dozvola, ali za aktivnosti snimanja koje nemaju mali uticaj, može biti potrebna dozvola za rješavanje njihovog potencijalnog uticaja na resurse rizorta i aktivnosti posjetilaca.

SNIMANJE MALOG UTICAJA (I VIDEO I FOTOGRAFIJA)

„Snimanje sa malim uticajem“ definiše se kao aktivnosti snimanja na otvorenom u oblastima otvorenim za javnost, osim oblasti koje su drugačije označene, a koje uključuju pet ili manje osoba, i opremu koja će se nositi u svakom trenutku, osim malih stativa koji se koriste za držanje kamera. Onima koji učestvuju u aktivnostima snimanja malog uticaja nije potrebna dozvola i nisu obavezni da kontaktiraju rizort unaprijed. Ako snimatelji sa malim uticajem imaju pitanja o djelovima u kojima žele da snimaju, trebalo bi da direktno kontaktiraju Portonovi Marketing tim. Podsjećaju se videografi, snimatelji, producenti, režiseri, vijesti i ostalo osoblje povezano sa snimanjem da pravila i propisi koji važe za sve posjetioce Portonovog, uključujući radno vrijeme Portovog i zatvorene djelove, i dalje važe za aktivnosti snimanja čak i ako dozvola nije potrebna. Provjerite sa Portonovi Marketing timom i Timom za bezbjednost za više informacija o zatvaranjima, osjetljivim resursima i drugim bezbjednosnim savjetima.

SNIMANJE BEZ MALOG UTICAJA (I VIDEO I FOTOGRAFIJA)

Aktivnosti snimanja koje ne ispunjavaju opis snimanja sa malim uticajem zahtijevaju da obavijestite Portonovi najmanje dvanaest dana unapred, tako što će direktno kontaktirati Portonovi Marketing tim u pisanoj formi. Direktor marketinga Portonovog odrediće da li će za snimanje biti potrebna posebna upotrebna dozvola.

SNIMATELJIMA I/ILI FOTOGRAFIMA JE POTREBNA DOZVOLA KADA:

• se aktivnost odvija na lokaciji(ama) gdje ili kada pripadnicima javnosti generalno nije dozvoljen pristup; ili

• aktivnost koristi model(e), komplet(e) ili rekvizit(e) koji nisu dio prirodnih ili kulturnih resursa lokacije ili administrativnih objekata; ili

• bi rizort imao dodatne administrativne troškove za praćenje aktivnosti.

NA OSNOVU DATIH INFORMACIJA, DOZVOLA MOŽE BITI POTREBNA RADI:

• održavanja javnog zdravlja i bezbjednosti;

• zaštite životne sredine ili pejzaža;

• zaštitite prirodnih ili kulturalnih resursa;

• omogućavanja pravične raspodjele ili korišćenja objekata; ili

• izbjegavanja konflikta između aktivnosti korišćenja i posjetilaca.

DA LI SU SNIMATELJI OBAVEZNI DA PLAĆAJU NADOKNADE ZA SNIMANJE U PORTONOVOM?

Zahtjeve da se bilo koji dio rizorta koristi kao lokacija za komercijalne fotografije ili snimanje, kao i za posebne prilike/vjenčanja treba uputiti Odsjeku za marketing. Ova foto/video snimanja podliježu naplati i strogom rasporedu koji mora da odobri uprava. Za zahtjeve za foto/video snimanje, popunite naš Obrazac za zahtjev za komercijalno snimanje i fotografije ili kontaktirajte Odsjek za marketing na marketing@portonovi.com.

Proces odobrenja traje 7 - 15 dana.