BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

01 Septembar 2021

Crnogorska savremena umjetnost u Portonovom – spoj umjetnosti hotelijerstva sa vizuelnom umjetnošću

Kao jedan od bastiona crnogorskog nasljeđa i bogate kulture, Portonovi će biti domaćin jedne od najvećih izložbi savremene crnogorske umjetnosti, pokazujući još jednom mještanima i svijetu koliko talentovanih i kreativnih ljudi ima ova zemlja. U partnerstvu sa galerijom Pizana, kultnim mjestom kulturnih dešavanja, svi posjetioci Portonovog će imati priliku da upoznaju radove umjetnika koji žive i rade izvan tradicionalnih granica, predstavljajući širok spektar stilova, medija i poruka.

„Nakon što posjetite ovu izložbu i suočite se licem u lice sa umjetničkim djelima koja su došla iz ateljea najpoznatijih crnogorskih umjetnika, ne možete a da ne ostane bez riječi pred talentom i kreativnošću ponosnih predstavnika zemlje iz koje dolaze i koji su postali ravnopravan dio međunarodne umjetničke scene. Energija tima galerije Pizana, inovativnost i inspiracija kojom zrače jedna je od stvari koje nas sve ovdje povezuju. Nadam se da će veliki broj posjetilaca ove izložbe ponijeti utiske da je Crna Gora, između ostalog, nepresušni izvor inspiracije“, naveo je Rashad Aliyev, izvršni direktor kompanije Azmont Investments.

Na crnogorskoj mapi kulturnih dešavanja Galerija Pizana je upisana na Portonovi adresi od avgusta 2019. godine, galerijskom prostoru koji je nadahnuće pronašao prvenstveno u savremenoj crnogorskoj likovnoj sceni. Izuzetan značaj ove izložbe leži upravo u širokom spektru umjetničkih djela koje obuhvata i biće vodič i generacija generacijama umjetnika koji stasavaju.

„U velikom krugu ljubitelja i poštovaoca galerije Pizana, u njenim prijateljima, umjetnicima, kritičarima, kolekcionarima, prepoznaje se ona rijetka ali ubjedljiva grupa istinskih privrženika umjetnosti, koji svojim djelovanjem brane i njeguju svako dostojanstvo istinske umjetnosti. U središtu ovog umjetnički inspirativnog i kreativno zavodljivog mjesta galerije Pizana, oni su prepoznali prostor iz kojeg niko ne odlazi bez nekog unutrašnjeg preobražaja, inspirativnog i stvaralačkog podsticaja. Zato Pizana već odavno nije samo likovna galerija, već duhovni toponim, otvoreni horizont nepregledne umjetničke stvarnosti“, kazala je Milica Bezmarević, istoričarka umjetnosti, o ogromnom tragu koji galerija Pizana ima u crnogorskoj umjetnosti.


Izložba će biti otvorena od 16. avgusta do 10. septembra 2021. godine. 

Napomena: Događaj je organizovan uz poštovanje svih propisanih mjera u cilju prevencije i suzbijanja COVID19 infekcije, stoga molimo posjetioce da se istih i pridržavaju.