BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
26.Oktobar 2022

Izleti u okolini Portonovog koji će oduševiti sva vaša čula

„U trenutku stvaranja naše planete, najljepše spajanje kopna i mora dogodilo se na crnogorskoj obali.“ – Džordž Gordon Bajron.

Lord Bajron savršeno je opisao fantastičan krajolik sa kakvim ćete se sresti u Bokokotorskom zalivu. U svojoj bogatoj istoriji, Boka je bila mjesto preplitanja kultura u kojem su mnogobrojne zapadne i istočne civilizacije ostavile trag – od Ilira do Rimljana, Osmanlija i Mlečana – bilo je uticaja sa raznih strana, a sada vas ovo mjesto poziva da otkrijete njegove priče i tajne.

Prekrasni slikoviti krajolici privlačili su čak i najpoznatije holivudske ikone poput Elizabet Tejlor i Sofije Loren, koje su voljele ljetovati ovdje tokom 1970-ih; a ovim krajem su bili oduševljeni i Madona, Bekamovi, kao nekadašnji bračni par  Bred Pit i Anđelina Džoli.

Danas je Crna Gora među najpoznatijim svjetskim destinacijama, koju često nazivaju „jadranskim Monte Karlom“, a koja privlači poznate i bogate posjetioce, željne autentičnih i lokalnih iskustava  i onog davno izgubljenog osjećaja dječije bezbrižnosti.

Iako su ljetnji mjeseci najpopularniji među posjetiocima, takođe možete istraživati znamenitosti i tokom proljeća i jeseni, kada su temperature blage, ali je još uvijek dovoljno prijatno da možete boraviti napolju.

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_1_alt

Odlični jednodnevni izleti 

Na području Boke, pronaći ćete brojne obalne istorijske znamenitosti i mala naselja u kojima će vas domaćini rado poslužiti autentičnom domaćom hranom i podijeliti sa vama priče i zanimljivosti uz čašicu rakije ili nekog drugog lokalnog pića.

Zaliv je podijeljen na četiri manja zaliva - Hercegnovski, Risanski, Kotorski i Tivatski zaliv, a svaki od njih ima svoj mali, na stotine godina stari grad. Hodajući njegovim slikovitim ulicama, Herceg Novi će vas samo detaljima podsjetiti na nekadašnje ribarsko mjesto koje je postojalo još od vremena Rimljana. Nakon šetnje ulicama i divljenja umjetnosti i rukotvorinama, uživajte u čaši domaćeg vina u vinariji Castel Savina. Još jedno neobično mjesto, Perast, udaljeno je 20 minuta od Kotora i u njemu se nalazi jedan od najljepših zaliva na svijetu, kao i šarmantno ostrvo Gospa od Škrpjela – vještačko ostrvce tačno u sredini zaliva. Savršena pozadina za Instagram fotke! Ako krenete dalje, doći ćete do Budve i Svetog Stefana, gradova poznatih po odličnoj atmosferi i luksuznim restoranima. Nemojte propustiti da stvorite uspomene s dragim osobama!

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_2_alt

Ili organizujte privatna putovanja baš po vašoj mjeri!

Takođe, druga opcija je da eliminišete svu nervozu koja je neizostavan dio samostalnog planiranja izleta i prepustite našem konsijerž timu organizaciju plana putovanja jednodnevnih ili višednevnih izleta po Bokokotorskom zalivu. U zavisnosti od vaših interesovanja i koje znamenitosti želite istražiti, naši stručnjaci za lokalnu kulturu pažljivo će kreirati plan putovanja koji će vas odvesti na avanturu punu nezaboravnih iskustava.

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_3_alt

U zavisnosti od vaših želja, izlet može izgledati ovako:

- Gurmanski izlet, tokom kojeg ćete otkrivati lokalna vina i pića, izvrsnu hranu, svježe namirnice sa lokalnih farmi i slavne kulinarske tradicije Crne Gore.

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_4_alt

- Izlet za uživanje, na kojem ćete otkriti izdvojene plaže i kupati se u netaknutom, kristalno čistom moru okruženi nevjerovatnom prirodom. Savršen izlet za dvoje!

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_5_alt

- Izlet za uživanje, na kojem ćete otkriti izdvojene plaže i kupati se u netaknutom, kristalno čistom moru okruženi nevjerovatnom prirodom. Savršen izlet za dvoje!

Путешествия по курорту Portonovi, которые разбудят все ваши чувства_6_alt

- Izlet u netaknutu prirodu, na kojem ćete upoznati biodiverzitet nacionalnih parkova, kao što su Nacionalni park Skadarsko jezero, Nacionalni park Biogradska Gora, Nacionalni park Lovćen, ili Durmitor, koji će vas ostaviti bez daha.

Samo nebo je granica.

Ako vam je potreban pogled iz drugačije perspektive, možete rezervisati turu gliserom po Bokokotorskom zalivu i uživati u pogledu „sa druge strane“.  Takođe se možete i vinuti u visine sa našom turom helikopterom - preletjeti rijeku Taru, sletjeti na najsavršenija mjesta ili posjetiti porodično imanje Radević za nezaboravnu posjetu uz obaveznu degustaciju vina.

Odluka je na vama. Što god odlučili, naš konsijerž tim stoji vam na raspolaganju.

Trips around Portonovi That Will Delight Your Senses_7_alt

Jesmo li vas inspirisali da posjetite Portonovi? Istražite naše Događaje, a mi se nadamo da se vidimo uskoro. Prilikom dolaska, imajte na umu da možete zakazati obilazak naših izuzetnih nekretnina - rezidencija u naselju, Marina apartmana, Sky vila ili One&Only privatnih domova. Šta god odabrali, ulaganje u nekretnine u Portonovom biće jedna od najboljih odluka koje ste donijeli. Popunite formular kako bismo bolje upoznali vaša interesovanja i pozvali vas da uživo pogledate nekretnine.


PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još