BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
19.Septembar 2022

Portonovi – mjesto gdje se i dalje živi mediteranskim načinom života

Mediteran... Nije samo kolijevka civilizacije i mjesto na kojem se prepliću razne kulture koje su iznjedrile svjetski poznate filozofe, već i jedinstvena regija u Evropi. Zbog vremena i specifične klime sa toplim, suvim ljetima i vlažnim, hladnim zimama, Mediteran ima bogat biodiverzitet sa brojnim vrstama koje nećete naći nigdje drugo. Nije ni čudo što privlači veliki broj posjetilaca koji se interesuju za stare civilizacije želeći da uhvate neuhvatljivi osjećaj prošlih vremena.

Ipak, posljednjih decenija svi osjećaju da Mediteran kakav je nekada bio, polako nestaje... Brza urbanizacija je nesumnjivo najodgovorniji krivac, zajedno sa masovnim turizmom. Ali još uvijek postoje mjesta koja uspijevaju da uhvate njegovu čar i zadrže je malo duže, za one putnike koji žude za nostalgijom i vremenima „kada je sve bilo bolje“.

In Portonovi, the Mediterranean Way of Life Is Still Alive and Kicking_1_alt

Iako vam Italija, Grčka i Hrvatska vjerovatno prve padnu na pamet kada pomislite na bogatu mediteransku kulturu i osjećaj za kojim ste u potrazi – neke manje poznate zemlje i mjesta se često zanemaruju. A baš ta mjesta još uvijek nose mediteranski osjećaj, i ne samo to – predano se radi na tome da se on sačuva za buduće generacije.

Jedan od takvih dragulja koji ste možda previdjeli, svakako je Crna Gora sa svojim Bokokotorskim zalivom – koji nudi više nego što ste tražili i zaista će zaslužiti mjesto u vašem srcu. Nekada neobrušeni dragulj Crne Gore, Bokokotorski zaliv je sa prelijepim naseljem Portonovi postao jedno od najuzbudljivijih mjesta za posjetu. Ako još uvek nijeste bili ovdje, sada je savršeno vrijeme da stavite Portonovi na vrh svoje liste.

In Portonovi, the Mediterranean Way of Life Is Still Alive and Kicking_2_alt

Portonovi se može pohvaliti jednom od najnevjerovatnijih obala na Jadranu, gdje se planine spajaju sa morem stvarajući neodoljivi pejzaž kakav ćete samo ovdje vidjeti. Portonovi je okružen živopisnim ribarskim selima i mjestima koja gledaju na Bokokotorski zaliv, a koja odlijevaju vremenu. Ovo spektakularno mjesto će vam oduzeti dah bez obzira kada i koliko često ga posjećujete. Bićete zauvijek opčinjeni lijepim malim lukama, udaljenim plažama i osvježavajućim morskim povjetarcem koji će prijati vašim plućima i koži.

Ako je istorija u sferi vaših interesovanja i ako volite da istražujete znamenitosti, Portonovi je savršeno mjesto sa kojeg možete otkriti odlične staze i priče ili posjetiti vjekovima stare znamenitosti. A ako istorija nije vaš prvi izbor dok ste na odmoru, možete se opustiti na Portonovi plaži ili istražiti drugačija mjesta po svom ukusu. Ipak, prıjateljska napomena sa naše strane – ovdje u Portonovom je sve mirno, a akcenat je na sporom i promišljenom mediteranskom stilu života – gdje date sebi vremena da odlučite i gdje nema žurbe i potrebe za listama obaveza.

In Portonovi, the Mediterranean Way of Life Is Still Alive and Kicking_3_alt

Tako da odvojite vrijeme da istražite neobična naselja Bokokotorskog zaliva koja još uvijek čuvaju boje i ukuse davno zaboravljenog vremena. Tokom putovanja vjerovatno ćete sresti starije mještane koji će sa vama rado podijeliti priče uz tanjir hljeba i čašu crnog vina. Šarmantni mještani će vas prihvatiti kao svoje, iako su vas tek maloprije upoznali. I ovo nije ono lažno gostoprimstvo na koje ste naišli na drugim mjestima, već istinsko zadovoljstvo i želja da vas upoznaju. Zato budite otvoreni za nova iskustva, ćaskajte sa ljubaznim ljudima i istražite poznatu kuhinju ovog kraja bogatu ukusima lokalnog voća, povrća i mesa koje se proizvodi generacijama na malim obližnjim farmama. Savršeno za ljubitelje hrane koji su u potrazi za lokalnim specijalitetima.In Portonovi, the Mediterranean Way of Life Is Still Alive and Kicking_4_alt

Nakon povratka iz dnevnih avantura, opustite se na prelijepoj pješčanoj plaži sa kristalno čistim morem. Savršeno mjesto za sunčanje ili jednostavno odmaranje u plažnom baru, a povremeno možete i da se osvježite u moru. Večeri u Portonovom su takođe spektakularne. Kako je vazduh čist, možete večerati pod zvijezdama na jednom od fantastičnih mjesta ili ponijeti čašu vina na plažu i opustiti se na ležaljci dok pokušavate da pronađete sazvežđe Veliki ili Mali medvjed.

Mediteranski način života nikada neće biti zaboravljen, sve dok postoji Portonovi.

Pretvorite san u stvarnost i napravite sljedeći korak. Naše nekretnine u Portonovom dizajnirali su arhitekti svjetske klase koji su rezidencije u naselju, Marina apartmane, Sky vile i One&Only privatne domove  stopili sa okruženjem, poštujući i životnu sredinu i mediteranski stil.

Za naše izuzetne nekretnine koristili smo topao i moderan dizajn, prirodne materijale i luksuzni raspored, kako biste posjedovali jedan od najpoželjnijih domova. U zavisnosti od načina života kojem težite, možete ili da živite u njima ili da ih izdate kako biste obezbijedili dodatni izvor prihoda.

In Portonovi, the Mediterranean Way of Life Is Still Alive and Kicking_6_alt

Šta god da odaberete, ulaganje u nekretnine Portonovom biće jedna od najboljih odluka koje ste donijeli.

Popunite formular kako bismo bolje upoznali Vaša interesovanja i pozvali Vas da uživo pogledate nekretnine.

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još