BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
09.Mart 2023

TRŽIŠTE NEKRETNINA U CRNOJ GORI CVJETA, STRANCI ULOŽILI VIŠE NEGO IKADA!

Otkrivamo zašto je pametno da u toku ekonomske krize ulažete u nekretnine na obali

Tokom prethodne godine cijeli svijet se suočio s velikim ekonomskim izazovima, ali uprkos tome, tržište nekretnina u svijetu, ali i u regionu, nastavlja da cvjeta. O tome svjedoče podaci Centralne banke Crne Gore, koji pokazuju da su strani državljani u 2022. godini kupili nekretnine u vrijednosti od čak 410 miliona eura, od kojih je najviše bilo na primorju.

Zašto se strani investitori odlučuju za Crnu Goru?

THE REAL ESTATE MARKET IN MONTENEGRO HAS FLOURISHED, FOREIGNERS INVESTED MORE THAN EVER!_1_alt

Ulaganjem u nekretnine vi zapravo čuvate novac. Činjenica je da su otporne na recesiju i istorijski podaci pokazuju da njihova vrijednost nastavlja da raste uprkos brojnim ekonomskim padovima. Kriza iz 2008. pokazala je da, za razliku od akcija, nekretnine pružaju dugoročnu stabilnost uprkos velikim promjenama na tržištu.

Crna Gora je visoko pozicionirana na listi država sa povoljnim poreskim sistemom. Za sada, sklopila je ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja sa više od 40 zemalja, a velikom interesovanju stranih investitora doprinose i niske takse, kao i jednostavan dolazak do papira za legalizaciju. 

THE REAL ESTATE MARKET IN MONTENEGRO HAS FLOURISHED, FOREIGNERS INVESTED MORE THAN EVER!_2_alt

Pored toga, kupovina nekretnine, osim ličnog zadovoljstva, može predstavljati unosan posao i isplativu investiciju. Da bi se to sve ostvarilo veoma je bitno uložiti u odgovarajuću nekretninu visokog kvaliteta na dobroj lokaciji. Upravo zato, nekretnine na obali su nepogrešiv izbor, a pogotovo ukoliko se nalaze u blizini većih gradova, turističkih centara i aerodroma, kao što je to slučaj sa elitnim naseljem Portonovi u Bokokotorskom zalivu. Ovaj jedinstveni rizort nalazi se u neposrednoj blizini Herceg Novog, te aerodroma u Tivtu i Dubrovniku.

Najluksuznije adrese na Jadranu

THE REAL ESTATE MARKET IN MONTENEGRO HAS FLOURISHED, FOREIGNERS INVESTED MORE THAN EVER!_3_alt

Zbog bogate ponude koju ima Portonovi, ove nekretnine bi mogle da dobiju na cijeni brže od ostalih. U autentičnom, živopisnom naselju možete pronaći sve što vam je potrebno da biste u potpunosti uživali u životu kraj mora 365 dana u godini - od vrhunskih restorana, kafića, prodavnica i barova, do teniskih terena, brojnih bazena i wellness centara. Zahvaljujući svim ovim benefitima, čak i ako iz nekog razloga odlučite da prodate svoj dom u Portonovom, dobićete odličnu cijenu pri preprodaji.

THE REAL ESTATE MARKET IN MONTENEGRO HAS FLOURISHED, FOREIGNERS INVESTED MORE THAN EVER!_5_alt

U ponudi su savremeni Marina stanovi, koji se nalaze na samoj obali i imaju direktan pristup Portonovi marini, kao i Sky vile sa prostranim penthaus apartmanima i privatnim terasama sa kojih se pruža pogled na cijeli zaliv. Takođe, u samom srcu naselja nalaze se rezidencije koje odišu kombinacijom mediteranskih, venecijanskih i crnogorskih motiva, koji krase i sofisticirane One&Only privatne domove.

Dodatni benefit je i taj da stanovnici priobalnih zajednica često imaju mnogo ugodniji način života od onih koji stanuju u gradovima, jer je sve na pješačkoj udaljenosti i nema potrebe za automobilima, a samim tim i muke sa gužvom i parkingom. Takođe, aktivnosti poput uživanja na plaži, plivanja i dnevne doze sunca i svježeg vazduha, pozitivno utiču na mentalno i fizičko zdravlje. Stoga, čak iako ne možete u potpunosti tempirati tržište, koje je podložno krizama, imajte na umu da će vam posjedovanje jedne ovakve nekretnine biti stalan izvor prihoda, ali i mira, zadovoljstva i uživanja.

THE REAL ESTATE MARKET IN MONTENEGRO HAS FLOURISHED, FOREIGNERS INVESTED MORE THAN EVER!_4_alt

Dostupne nekretnine su podijeljene na rezidencije u naselju, Marina apartmane, luksuzne Sky vile i One&Only privatne domove. Svaka od njih ima svoj identitet, ali zajednička im je suština Portonovog, dovoljno prostora za opuštanje, druženje i zabavu – i lak pristup brojnim kafićima, prodavnicama, teretanama i barovima.

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još