BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
26.Avgust 2022

PAUZIRAJTE ŽIVOTNI STIL DIGITALNOG NOMADA I PRIDRUŽITE NAM SE U PORTONOVOM

„Nisu svi koji lutaju izgubljeni“, kaže poznati citat Dž.R.R. Tolkina. To važi za sve koji su zamijenili stolicu za radnim stolom sa stolicom na plaži, a kancelariju sa zalaskom sunca na nekoj udaljenoj lokaciji. Digitalni nomadi su polako ali sigurno postali dio radne snage, a popularnost ovog načina života naglo je porasla sa dolaskom COVID-19 pandemije. Više je nego tačno kada kažemo da budućnost pripada digitalnim nomadima, posebno kada istraživači procjenjuju da će do 2025. godine više od sedamdeset procenata globalne radne snage prihvatiti ovaj stil života koji ne zavisi od lokacije i omogućava im da žive i rade slobodnije nego ikada.

Putovanja tokom skoro cijele godine i život iz kofera ili ranca svakako zvuči uzbudljivo i ima ogromne prednosti. Na primjer, možete da živite u Čijang Maju na Tajlandu, popodne provedete u ronjenju na Baliju ili uživate u fjužn jelima po cijenama Kolumbije ili Argentine, a sve to dok živite samo malim dijelom onako što ste nekada živjeli. Ako ste od onih koji  su se odvažili na taj korak i otkazali povratnu kartu kući da bi zaista živjeli život – svaka čast.

Tokom nekoliko godina na putu, vjerovatno ste iskusili sjajne mogućnosti za preduzetništvo i putovanja, povećali svoj potencijal za zaradu, stvorili bogatstvo ili nekoliko izvora prihoda. Iako imate i neke druge pogodnosti u različitim sferama života, možete uspješno da radite sa bilo kog mjesta u svijetu. Međutim, povremeno bi to moglo postati malo naporno i možda čeznete za mirnijim mjestom na kom možete da uživate i opustite se. 

PRESS PAUSE ON YOUR DIGITAL NOMAD LIFESTYLE  AND JOIN US IN PORTONOVI_1_alt

Zašto onda ne ne biste istražili evropsku destinaciju koja omogućava uljuljkaniji način života i pogledajte kakva je infrastruktura koja vam je potrebna, na primjer – u Crnoj Gori? Crna Gora je postala odličan izbor za iskusne digitalne nomade koji žude za druželjubivim ljudima, prirodnim ljepotama, blagom klimom, dobrom bezbjednošću i blizinom većih evropskih gradova. Vlada se nedavno fokusirala na održivi i aktivnosti koje državu razvijaju u prevacu ekološki orijentisane, zelene destinacije.

Crna Gora je uvela vizu za digitalne nomade. Ova vrsta vize izdaje se na dvije godine i može se produžiti na još dvije, što znači da u Crnoj Gori možete živjeti četiri godine. Takođe, govori se o mogućnosti poreskih olakšica za digitalne nomade koji imaju ovu vizu, što ovo selidbu ovdje čini prilično velikom prednošću.

PRESS PAUSE ON YOUR DIGITAL NOMAD LIFESTYLE  AND JOIN US IN PORTONOVI_2_alt

Digitalni nomadi koji trenutno rade iz Crne Gore dominantni su na njenoj obali, naročito u Boki kotorskoj, koja se smatra jednim od najljepših mjesta na svijetu. Planine se uzdižu iznad obale, stvarajući prirodnu luku, a gradovi su nevjerovatno puni života i prijatni sa prekrasnim plažama.

Ako je Crna Gora skriveni dragulj, Portonovi je nesumnjivo dijamant u njenoj kruni. Luksuzno naselje u mediteranskom stilu zaista se može pohvaliti internacionalnom zajednicom iz svih djelova svijeta. Šestocifrena plata vam nije nužno potrebna da biste živjeli ovdje; postoje brojne opcije za iznajmljivanje u zavisnosti od vašeg interesovanja. Zamislite Portonovi kao mjesto gdje se konačno možete opustiti i napraviti sebi ugođaj, dok radite na toj fantastičnoj ideji koju ste predugo odlagali. Na mjesto gdje konačno možete uživati u toj vrijedno zarađenoj valuti.

PRESS PAUSE ON YOUR DIGITAL NOMAD LIFESTYLE  AND JOIN US IN PORTONOVI_3_alt

Balans između posla i privatnog života je izazov sa kojim se suočavaju svi, čak i digitalni nomadi. Dakle, kada sletite na novu destinaciju, možda će vam trebati neko vrijeme da napravite raspored, kako biste što bolje iskoristili vrijeme tako da nastavite da radite dovoljno da dalje gradite svoje bogatstvo.

Razmotrimo neke od prednosti koje Portonovi ima i zašto bi trebalo da ga uzmete u  obzir kao svoju sljedeću destinaciju:

1. Visokokvalitetna internet konekcija. Ovo je na vrhu liste svakog digitalnog nomada i dostupno u cijelom Portonovom, besplatno i po velikoj brzini. Svaki kafić, bar i restoran takođe imaju besplatan Wi-Fi.

2. Mnogo mjesta na kojima možete koristiti laptop.  Kada živite u Portonovom, imate pristup odličnim kafićima koji se ponose ogromnim izborom raznih vrsta kafe i imaju prijatan otvoreni prostor na kom možete raditi. Ako preferirate rad iz kafića, tu ćete naći i zdrave obroke, kofein koji će vas pokrenuti (ili sok za detoksikaciju), koji vam je potreban ujutro.

3. Brojne opcije za trening. Znamo da vam je kao digitalnim nomadima lako da odustanete od fizičke aktivnosti, međutim, ovdje možete pronaći sve na pješačkoj udaljenosti – bilo da ste zainteresovani za teretanu ili više volite aktivnosti na otvorenom kao što su trčanje, plivanje ili jednostavno hodanje. U ponudi imamo i kurseve jedrenja! Sve ovo će vas i održati u prilično dobroj form, a i zabaviti.

4. Zabavne i uzbudljive stvari koje možete raditi. I danju i noću. Znamo da posao obično postaje naporan i da vam je potrebno dosta vremena da se opustite i napravite pauzu u svakodnevnim aktivnostima. Ova hedonistička destinacija ima ponešto za svakoga - ušuškane restorane, male kafiće u kraju i moderne barove. Ko zna, možda ćete čak biti pozvani na žurku neke poznate ličnosti na obližnjoj jahti.

5. Nevjerovatne mogućnosti za putovanja. Bez sumnje, crnogorsko primorje, sa više od stotinu plaža (neke od kojih su skrivene i netaknute), pruža savršenu priliku da otkrijete svoj novi omiljeni plažni bar ili mjesto za koktel. Tokom vikenda možete krenuti na dnevni izlet da istražite obližnja mjesta i znamenitosti poput srednjovekovnih gradova i starih tvrđava. Ili možete rezervisati odmor za vikend kako biste istražili region u kom postoji nešto za skoro svačiji ukus. Takođe, imajte na umu da je većina evropskih gradova udaljena samo dva sata avionom.

6. Dobri vremenski uslovi tokom cijele godine. Prijatna ljeta i blage zime. Ovo mjesto je blagosloveno prijatnom klimom.

Jesmo li vas zainteresovali? Hajde da vidimo kako bi mogla da izgleda vaša dnevna rutina u Portonovom. Kada se probudite, vjerovatno će vam trebati šolja nečega po vašem ukusu i nešto da prezalogajite. Naime, predlažemo da započnete dan na zdrav način - svježe cijeđenim sokom ili napitkom za detoksikaciju ako ste i dalje mamurni jer ste radili do kasno. Sigurni smo da ćete brzo pronaći svoj omiljeni kafić u Portonovom i u njemu postati stalni gost.

Nakon toga, možete izabrati trening u kom najviše uživate – ako volite da trčite, trčanje uz obalu će sigurno koristiti vašim mišićima i plućima dok udišete svježi, slani morski vazduh.

PRESS PAUSE ON YOUR DIGITAL NOMAD LIFESTYLE  AND JOIN US IN PORTONOVI_4_alt

Takođe, zašto se ne biste okupali u moru tokom toplijih mjeseci? Ako više volite vježbe za snagu, posjetite Portonovi Training Studio, gdje možete uzeti časove joge, pilatesa ili funkcionalnog treninga. Negdje kod završnog seta vježbi ćete vjerovatno misliti na posao. Radite dok završite, ali ne pretjerujte. Na kraju krajeva, vi ste digitalni nomad koji je odavno napustio korporaciju.

Popodne sve zavisi od vas - kasni ručak ili rana večera? Šta god da odaberete, možete probati sve - od tradicionalne crnogorske do šik azijske kuhinje ili izvrsnih fjužn obroka. Ne zaboravite da se opustite u barovima koji do kojih možete doći šetnjom - obavezno pozovite neke od novih prijatelja koje ste nedavno upoznali.

Kako se dan završava, vjerovatno ćete sjesti u plažni bar u marini sa čašom (ili dvije) nečeg jakog, misleći u sebi – „Život ovdje na neko vrijeme je vjerovatno bila jedna od najboljih odluka koje sam donio u životu."

Sigurno jeste.

Pretvorite san u stvarnost i napravite sljedeći korak. Naše nekretnine u Portonovom dizajnirali su arhitekti svjetske klase koji su rezidencije u naselju, Marina apartmane, Sky vile i One&Only privatne domove stopili sa okruženjem, poštujući i životnu sredinu i mediteranski stil.

Za naše izuzetne nekretnine koristili smo topao i moderan dizajn, prirodne materijale i luksuzni raspored, kako biste posjedovali jedan od najpoželjnijih domova. U zavisnosti od načina života kojem težite, možete ili da živite u njima ili da ih izdate kako biste obezbijedili dodatni izvor prihoda.

Šta god da odaberete, ulaganje u nekretnine u Portonovom biće jedna od najboljih odluka koje ste donijeli.

Popunite formular kako bismo bolje upoznali Vaša interesovanja i pozvali Vas da uživo pogledate nekretnine.

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još