BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

13 Oktobar 2023

Film Ivana Marinovića, “Živi i zdravi”, dijelom sniman u Portonovom, premijerno u Talinu

Premijera filma “Živi i zdravi”, talentovanog Ivana Marinovića, svjetsku premijeru će imati na 27. Black Nights Film Festivalu u Talinu. Ova dirljiva i eksplozivna crnogorska komedija snimana je i u Portonovom.

Radnja filma prati uzbudljive događaje neposredno pred i tokom svadbe. Zaplet počinje kada buntovna mlada, dva dana pred vjenčanje odluči da odustane od udaje, međutim mladoženjin otac ne dozvoljava da se vjenčanje otkaže.

Selektor filmskog festivala u Talinu, Edvinas Pukšta, rekao je da film ne govori samo o vjenčanju. “Šarmantna tradicija se ironično spaja sa strogim pravilima, autentičnim lokalnim napjevima i ludim običajima u ludom okupljanju. Prigušene optužbe, skrivene želje i ponovljene mane rasplamsavaju žestoki sukob među rođacima koji mrze”, naveo je Pukšta.

Pukšta je istakao i da je Marinović jedini Crnogorac, sposoban da izmišlja ovako urnebesne situacije od nesreće, jada, sebičnosti, zavisti, bolesti, alkoholizma i zlobe. “Njegova debitantska komedija “Igla ispod praga” proputovala je više od 50 festivala i uspostavila balkanski standard komedije. Vješto napisana farsa upleće impresivnu družinu talentovanih i nagrađivanih balkanskih kinematografskih zvezda u vesele obrte, čudne pijane šale, nepristojne afere, apsurdne šale i ples lažnih osmijeha kada vam je duša samo uznemirena”, dodao je Pukšta.

Glumačku ekipu čine imena iz cijelog regiona, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Snježana Sinovčić Šiškov, Momčilo Pićurić, Goran Slavić i drugi.

Festival Black Nights Tallinn, je festival A kategorije, poznat je i kao najveći filmski festival na sjeveru Evrope.