BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

12 Septembar 2022

Najveći brod-knjižara na svijetu stiže u Portonovi

Najveći brod- knjižara a na svijetu „Logos Hope“ stiže u Portonovi marinu 8.novembra.

Ovaj najveći brod-knjižara na svijetu posjeduje 500 hiljada knjiga od kojih su mahom knjige na engleskom jeziku, a pored beletristike i stručnih naslova iz više oblasti poput raznih grana nauke, istorije, umjetnosti, gastrononije, sporta, hobija i religije, na njemu se nalazi i zavidna kolekcija udžbenika za koledže za učenje stranih jezika, matematike, geografije i istorije.

“Logos Hope” dugačak je čak 132,5 metara i širok 21 metar, a posadu broda čini skoro 300 ljudi koji dolaze iz 60 država svijeta. Posada „Logos Hopea“ organizuje različite događaje za lokalno stanovništvo, i uz mnoge razvojne programe na brodu nude praktičnu i lidersku obuku za lokalno stanovništvo.

„Logos Hope“ je konstruisan 1973. godine u Njemačkoj gdje je tada izgrađen kao trajekt pod imenom „Gustav Vasa“, za liniju preko Baltičkog mora na relaciji od Malmea do Travemindea. Kasnije je kao „Norrona“, plovio po Sjevernom moru i Atlantiku između Danske, Norveške, Farskih ostrva i Islanda, a GBA ga je kupila 2004. i rekonstruisala i prilagodila njegovoj novoj namjeni največeg broda-knjižare na svijetu.

Brod je pod novim imenom „Logos Hope“ zaplovio u februaru 2009. Od tada do danas „Logos Hope“ je preplovio skoro 110 hiljada nautičkih milja svjetskim morima i okeanima, posjetio 118 luka u 70 zemalja svijeta, te ugostio skoro 7,9 miliona posjetilaca. Na brodu je do danas prodato preko 8,1 miliona knjiga.

Brod će u Portonovi marini biti do 21.novembra nakon čega nastavlja putovanje i odlazi u Grčku.