BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

22 Oktobar 2021

Portonovi - od bivše vojne baze do jedne od najvećih investicija i oaza luksuza i mira u Crnoj Gori

Ono što je započelo kao ambiciozan projekt na prostoru bivše vojne baze Kumbor, danas je jedan od najluksuznijih rizorta u ovom dijelu svijeta. Idilično priobalno naselje sa 1,8 kilometara obale i impresivnih 26 hektara, Portonovi danas ugošćava veliki broj značajnih razvojnih projekata. Ova očuvana destinacija kombinuje welness resurse, besprekorne nekretnine najvišeg kvaliteta kao i moderne restorane za najfinije gurmanske užitke, kako bi stvorila jedinstveni mirni, a opet luksuzni kutak koji se može nazvati domom. Na manje od sat vremena vožnje od međunarodnih aerodroma u Dubrovniku i Tivtu, Portonovi je zahvaljujući sopstvenom heliodromu istovremeno lako pristupačan onima koji preferiraju privatni aero čarter, a tu su i savremena marina i privatni garažni prostor.

Najbolji primjer da su menadžment ali i kompletan tim ove „mašinerije“ gostoprimstva uradili sjajan posao jeste činjenica da su tokom vrhunca sezone svi kapaciteti za izdavanje Portonovog, uključući i prvi evropski One&Only hotelski rizort, bili u potpunosti popunjeni te da su visoko zahtjevni gosti nastavili da dolaze sve do kraja septembra.

„Svaki metar Portonovog je plod iscrpnog planiranja i posvjećenosti i najsitnijim detaljima. Ali ako postoji jedna stvar na koju smo najponosniji to su definitivno naši prostori za stanovanje – kolekcija jedinstvenih domova ponuđenih tržištu u sklopu našeg rezidencijalnog portfolija. Trenutno je za kupovinu dostupno 218 rezidencija, od kojih je jedan dio našeg prestižnog programa za izdavanje koji je namijenjen kao jedinstvena ponuda za vlasnike rezidencija koji žele da ostvaruju prihod u onom periodu kada nisu u rizortu i kada ne koriste svoju nekretninu. Ovi brižljivo izgrađeni, studio i veći apartmani, predstavljaju savremeni pristup izgradnji ali ostaju iskreno posvećeni očuvanju i savršenom uklapanju u arhitektonsko nasljeđe Herceg Novog koje ih okružuje. Uporedo sa poštovanjem vijekovnog nasljeđa same lokacije, projektni tim je u potpunosti shvatio da se zalog za budućnost mora zasnivati na ponudi koja se fokusira na potpunoj posvećenosti užitku i iskustvu koje će ostati duboko urezano u sjećanje svakoga gosta i posjetioca, bez obzira kojoj generaciji pripadaju“, rekao je Rashad Alijev, izvršni direktor Azmont Investments.

Portonovi je već prepoznat kao hub za privlačenje takozvanih mikro-investitora, pažljivo biranih da korisničko iskustvo i uslugu podignu na naredni nivo. Dodatno, sve ovo podiže stopu zaposlenosti i konkurentnost na tržištu, ali i promociju ponude lokalnih poljoprivrednika i drugih proizvođača. Promocija tradicije, kulture i gastronomskog nasljeđa Boke Kotorske su u samoj srži našeg poslovanja i jedan od načina na koje vraćamo zajednici.

Otvaranje hotela One&Only je samo još jedna stepenica našeg putovanja, ali i ohrabrenje i garancija kvaliteta za visoko platežnu klijentelu koja ima visoka očekivanja. Globalni brend ove razmjere ubrzava rastuću vidljivost Crne Gore i regiona na globalnom nivou, ali i potvrđuje posvećenost kompanije zemlji i njenoj budućnosti. Prednosti koje prvi One&Only hotel u Evropi donosi su brojne. Svaki turista, nevezano od toga da li će biti gost ovog hotela ili našeg rizorta, sigurno će uzeti Crnu Goru u razmatranje za svoju narednu destinaciju nakon saznanja da je tako ekskluzivni brend izabrao baš ovaj jedinstveni dio svijeta.

Ista stvar važi i za investitore – ništa ne daje veći kredibilitet nekoj destinaciji za potencijalni izbor za investiranje kao projekti koji su već prepoznati i uspješno se razvijaju. A o Portonovi projektu najbolje priče sigurno tek treba da se ispričaju.