BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

11 Jun 2022

Turski Kor Grill&bar Se Pridružuje Kulinarskoj Ponudi One&only Portonovi Rizorta

Otvaranjem One&Only Portonovi rizorta u Boki Kotorskoj, Crna Gora je postala centar kulinarskih iskustava svjetske klase. Ovaj rizort dom je nekim od najboljih restorana na Jadranskoj obali, a uskoro se toj selekciji priključuje i KOR Grill&Bar.


Izvršni šef u rizortu i nagrađivani južnoafrički kuvar, Kris Mare, posvećen je predstavljanju najboljih regionalnih proizvoda kroz tri restorana One&Only Portonovi rizorta. „Uzbuđen sam što mogu da razvijam kulinarski koncept za prvi evropski One&Only “, kaže on. „One&Only Portonovi nudi izuzetno iskustvo ručavanja, slaveći kvalitetne sastojke iz jadranskog mora i crnogorskog zaleđa. Naš cilj je da odrazimo ukuse i kulturu Crne Gore i da se fokusiramo na prelijepo izvedena, sezonska jela.”


Ovog ljeta, šef Mare dobija podršku dva svjetski proslavljena turska kuvara. Restoran La Veranda u rizortu će od 15. juna 2022. postati dom KOR Grill & Bar-a, prefinjenog turskog koncepta koji su kreirali renomirani kuvari Mehmet Gurs i Cihan Cetinkaia. KOR Grill & Bar je inspirisan tradicionalnim turskim „Ocakbası“ sa ulica Istanbula i jugoistočne Anadolije. Nudi svjež i savremen pristup sa inspirativnim jelima za dijeljenje i hranom koja se sprema direktno na žaru, kao i izborom kreativnih koktela, lokalnih vina i piva. „KOR“ je na turskom jeziku oznaka za pepeo, ugalj izgoreo do savršene faze, omogućavajući magiji da se dogodi, pretvarajući hranu u nešto ukusno, duboko i jednostavno nevjerovatno.


Dok je stalni KOR Grill & Bar u fazi pripreme i trebalo bi da bude otvoren 2023. u Turskoj, KOR će tokom ljeta 2022. godine boraviti „u rezidenciji“ u rizortu One&Only Portonovi. „Kao nastavak saradnje sa One&Only rizortima i grupacijom Kerzner International, veoma smo uzbuđeni što predstavljamo KOR gostima u Crnoj Gori – koja sa svojom netaknutom i slikovitom prirodnom ljepotom predstavlja savršenu pozadinu za ovakav projekat“, kaže šef kuhinje Mehmet Gurs. „Kao i uvijek, trudimo se da nabavimo najbolje sastojke i što je više moguće lokalno pristupimo kuhinji. Sviđaju nam se smjeli ukusi istočne Anadolije, kao i delikatniji i svježiji ukusi egejske obale. Naša hrana se sprema na žaru i ima jednostavan, direktan pristup kao i većina hrane iz regiona. Ona je duboko ukorijenjena u podneblju, ali je ujedno i revolucionarna“, dodao je Gurs.


Od kreativnih namaza, meza, svježih predjela i salata do savršeno pečenog mesa i morskih plodova, ukusi u KOR-u slave najfinije proizvode, a na meniju se nalaze jela dizajnirana da se dijele sa ljubavlju. KOR će biti u rezidenciji u One&Onli Portonovi rizortu od 15. juna do 15. septembra 2022. godine i dočekivaće goste na večeri.


Mehmet Gurs, finsko-turski kuvar i preduzetnik, uspješno vodi i upravlja pionirskim poslovima u oblasti hrane i pića u Istanbulu i drugim većim gradovima Turske od 1996. godine. Raspon njegovog djelovanja seže od ležernih restorana, noćnih klubova, barova do specijalizovanih kafeterija i kafića. Cihan Cetinkaia je radio kao direktor operacija u jednoj od vodećih istanbulskih grupa restorana, "Istanbul Food and Beverage Group". Takođe je rukovodio radom više od 20 uspješnih restorana i kafića.


Svi restorani u rizortu su otvoreni su za One&Only goste i za spoljne goste uz rezervaciju.

Za više informacija i rezervacije posjetite oneandonlyportonovi.com, ili kontaktirajte restoran La Veranda putem email-a la.veranda@oneandonlyportonovi.com ili telefona +382 31 691 010.