BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

22 decembar 2023

Montenegro Essence koncert koji je ovoga ljeta ostavio bez daha publiku u Portonovom sada dostupan i online

Kako nam je svima dobro poznato, muzika ima sposobnost da poveže ljude sa destinacijama, a upravo je to ono što čini projekat Montenegro Essence crnogorskog gitar dua Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Koncert koji je krajem ovoga ljeta održan u Portonovom dao je poseban obris onome što Portonovi jeste od svoga nastanka – mjesto gdje posjetioci dobijaju najbolje od Crne Gore.

Autorske kompozicije inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore ostvarajući posebnu vezu sa Crnom Gorom i Portonovi rizortom od danas su dostupne i na Youtube-u na linku – https://www.youtube.com/watch?v=PJm0-zxewuk.

“Projekat Montenegro Essence predstavlja novi zvuk, prilagođen savremenom slušaocu, njegovim osjećanjima i potrebama” navode iz gitar dua i dodaju da je nastao kao nadgradnja zvuka dviju gitara drugim instrumentima, pružajući slušaocu ugođaj kroz vizuelnu i zvučnu raznovrsnost.

Publika u Portonovom, imala je priliku da premijerno čuje nove autorske kompozicije od kojih je dio inspirisan tradicionalnom muzikom Crne Gore. Bulatović je kazao da inspiraciju za te kompozicije nalaze na raznim mjestima u Crnoj Gori.

“To su većinom kompozicije koje smo snimili za dvije gitare. Međutim, za ovu priliku smo ih aranžirali i napisali za ovako veliki orkestar”, dodao je Bulatović.

Darko Nikčević je istakao i da je njihov cilj da publici daju energiju, a ne da je uzimaju i da  ljudi izađu poslije koncerta umorni. “Cilj nam je da izađu sa koncerta makar malo raspoloženiji, zadovoljniji i sa nekim doživljajem koji će im ostati u pamćenju makar neko vrijeme”, dodao je Nikčević.

Sa Portonovim, kako su istakli, od početka imaju odličnu saradnju i zajedno su se predstavili na specijalnim događajima u Dubaju i u Bakuu.

“Koncert Montenegro Essence je za nas posebno važan, jer ova saradnja traje još od 2019. godine i prvih predstavljanja samog Portonovog, kako u Crnoj Gori, tako i na inostranom tržištu”, rekla je direktorica marketing i komunikacija u Portonovom, Adrijana Husić, i dodala  da su se uvijek trudili da kroz Portonovi predstave najbolje što dolazi iz Crne Gore.

“I nerijetko smo govorili da je Portonovi zapravo Montenegro essence i da kada dođete možete da nađete najbolje što Crna Gora nudi”, dodala je Husić.

Djela koja izvodi ovaj ansambl, su zapravo fuzija umjetničke i popularnih muzičkih pravaca XX vijeka. “Njih karakteriše originalnost, koja se ogleda u  nepravilnim ritmovima Balkana, korespondirajući sa ljepotom muzike Mediterana i Orijenta, koji svemu tome daju posebnu  estetiku i mističnost. Ali ono čemu se ostaje dosljedan u njima, jeste jezik dviju gitara, klasične i flamenco”, ističu Nikčević I Bulatović.

U Portonovom se od 23. decembra do 7. januara održava Praznični bazar uz svakodnevne koncerte i svjetlosni šou kakav do sada nije viđen u Crnoj Gori.

Za više informacija o događajima, posjetite njihovu stranicu.

Fotografije sa događaja su dostupne na linku.