BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

06 Jul 2023

Mjesna muzika Đenović otvorila sezonu koncerata u Portonovom

Lijepa muzička dešavanja nastavljaju se u Portnovom. Pred brojnim posjetiocima kao i lokalnim stanovništvom sinoć je nastupio orkestar Mjesne muzike iz Đenović i uz evergrine i brojne rok obrade razigrao brojne goste.  Posjetioci razne dobi uživali su na Marina promenadi uz jedinstvene melodije Mjesnog orkestra.

Direktorica marketinga i komunikacija Portonovog, Adrijana Husić kazala je da prva polovina godine za ovaj rizort bila dosta uspješna.

“U kontinuitetu brojimo 30 odsto više gostiju i kada su u pitanju rezidencije, ali i događaji koje smo radili. Lijepo smo se naslonili na zimsku i proljećnu sezonu, i sada negdje ulazimo u onaj dio koji je najinteresantniji kako ljudima iz Crne Gore, tako i onima sa strane koji ovdje dolaze kako bi proveli  praznike, odnosno odmor”, istakla je ona.

Adrijana je kazala da Mjesna muzika Đenovići sada već tradicionlano nastupa u julu mjesecu, i time otvara sezonu ljetnjih koncerata u pomenutom rizortu, i napomenula da će hrvatska zvijezda, Nina Badrić svoj koncert održati 14. jula.

“Jul i avgust su puni dešavanja, kako muzičkih tako i sportskih, i vjerujemo da će sve ove aktivnosti doprinijeti da privučemo što veći broj gostiju kako u sami rizort, tako i u Herceg Novi, koji je takođe za ovo ljeto pripremio bogatu ponudu, kao i  brojna dešavnja tokom ljetnjih mjeseci”, naglasila je ona.

Dirigent Mjesne muzike Đenović, Branko Rajačić kazao je da orkestar traje od 1919. godine, te da su ujedno i najmlađi orkestar u Crnoj Gori, koji broji 46 članova.

“Napravili smo jedan fin koncert, i pravi štimung za naše slušaoce. Ovo je već postala tradicija za koju se vežemo kada je Portonovi posrijedi, sa kojim imamo uvijek odličnu saradnju. Publika je, pored tradicionalnog zvuka, bila u prilici da uživa u hitovima grupa Metallica, Deep Purple, kao i brojnim rok hitovima”, poručio je on.

Podsjetimo, tribute bendovi sa simfonijskim orkestrima dvije popularne grupe stižu u Portonovi ovog ljeta i nastupaće pred publikom na Marina trgu. Dancing Queen – ABBA Symphonic Tribute Show dolazi u Portonovi 21. jula, dok će 5. avgusta, publika uživati uz QUEEN SYMPHONY SENSATION, koji će izvoditi kultne numere legendardnog rok benda. Ulaz za posjetioce ova dva koncerta je besplatan.

Portonovi Mjesna muzika Djenovic-alt-tag