BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

19 Jul 2022

Interaktivni performans umjetnice Svetlane Ninković u Portonovom PART OF MY HEART ovog vikenda u galeriji Pizana

Svi smo mi dio, a cjelina – noseća je poruka novog interaktivnog kreativnog projekta umjetnice Svetlane Ninković, pod nazivom PART OF MY HEART, koji će svi zainteresovani moći da vide u petak i subotu, 22. i 23. jula, ispred galerije „Pizana“ u Portonovom.

Tokom oba dana, u periodu od 19 do 22 časa, poznata beogradska umjetnica slikaće na panel pločama velikih dimenzija, po čemu je i prepoznatljiva, a kako kaže, i svi prisutni imaće priliku da budu dio njenog performansa.

Svi smo mi dio jedne velike cjeline i upravo to želim da pokažem ovim kreativnim projektom. Svaki prolaznik i posjetilac će tako dobiti priliku da pogleda duboko u sebe i način na koji učestvuje u ovom svijetu, kao dio cjeline u kojoj smo svi povezani i u kojoj smo svi kreatori, a ne samo puki posmatrači“, istakla je Ninkovićeva.

Zanimljivo je da će se ovaj kreativni performans dogoditi baš u Portonovom, koji važi za jedinstvenu kombinaciju luksuza, vrhunskih nekretnina i dizajna, kao i impozantne, netaknute prirode Bokokotorskog zaliva. Različiti dijelovi inspirisani mediteranskim i neprikosnovenim crnogorskim duhom, sastavljeni su u jednu cjelinu, koja se ne može pronaći nigdje drugdje na svijetu.

Upravo iz tih razloga se umjetnica Svetlana Ninković odlučila upravo za ovu tematiku svog projekta. Poznata je kao apstraktna slikarka čije se boje prelivaju sa platna na odjeću i kožu, a njeni radovi karakterišu jarke boje i veliki formati, na kojima emocije i slobodu pretvara u boje na platnu.

Ljiljana Milošević koja je poznato lice iza galerije Pizana od njenog osnivanja ističe da na ovaj način galerija „Pizana u saradnji sa Portonovim želi da približi