BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

22 Jul 2023

Petak u Portonovom donio boje Španije i note Švedske

Da Portonovi, pored sjajne turističke ponude, predstavlja  mjesto koje okuplja svjetski poznate slikare, koji svoja djela mogu predstaviti širem auditorijumu na hercegnovskoj rivijeri, pokazao je i sinoć kada je svoje slike i skulpture brojnoj publici predstavila slikarka Đurđica Đurić. U Galeriji Pizana, kulturnoj oazi Portonovog, izloženi su radovi umjetnice koja živi i radi u Španiji više od 20 godina. 

Kroz zanimljivu apstrakciju stvarnosti, dominantno jake boje, kroz radove koje govore o pozitivnoj strani života Đurđica Đurić, kako je kazala, u Crnu Goru donijela je duh Španije.

“U Portonovom izlažem svoja djela već drugi put, i za mene je to veliko zadovoljstvo i čast. Prvi put, kada je Portonovi i počeo sa radom, predstavila sam svoje slike i skulputure, danas na ovoj izložbi možete vidjeti o odjevne komade na kojima sam pretočila svoja djela. Tako da je ova izložba slika povezana sa komadima odjeće na  kojima sam radila, i likovi koji se sada mogu naći na mojim slikama jesu dio ovog modnog stvaralaštva”, kazala je Đurđica.

Prema riječima vlasnice galerije Pizana, Ljiljane Milošević, protagonista svih Đurđicinih radova upravo su boje, kroz koje, kako je istakla, umjetnica pokazuje svu sreću i pozitivan pogled na život.

“Umjetnost u svim oblicima izložena je od večeras u našoj galeriji. Đurđica je dugo istraživala ljudska lica, koja su s vremenom prerasla u vrlo interesantne skulpture, nesvakidašnje, obilježene jakim bojama”, kazala je ona.

Nakon otvaranja izložbe, svi posjetioci zajedno sa umjetnicom  učestvovali su u performansu, kada su na platnu imali priliku isprobati svoje slikarske vještine.


Direktorica marketinga i komunikacija u Portonovom, Adrijana Husić smatra da izložbe u organizaciji galerije Pizana nisu samo značajne za pomenuti rizort, nego i za Crnu Goru kao destinaciju.

“Ovo je jedan od načina na koji se pozicioniramo i privlačimo neke nove goste, ne samo u rizort već i u Boku. Posebno nas raduje što ove godine nismo ugostili samo domaće autore po čemu je Pizana poznata, i prosto negdje baštini taj duh, nego smo imali priliku da ugostimo internacionalne goste. Pizana je srce Portonovog i to dokazuje od 2019. godine kada je Portonovi počeo sa radom”, rekla je ona.

Nakon otvaranja izložbe, na prelijepom Portonovi Marina trgu, povodom 50 godina od osnivanja švedske grupe Abba, za sve prisutne upriličen je ABBA Symphonic Tribute Show, kada su brojni gosti uživali uz dobro poznate numere poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen”, “Super Trouper” i druge.

ABBA Symphonic Tribute Show nastupio je po prvi put u Crnoj Gori, a na sceni je bilo preko 40 muzičara koji su izvodili hitove za gotovo 5000 posjetilaca u Portonovom.