BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

03 Avgust 2023

Zabava na trgovima i ulicama Portonovog tokom avgusta

Portonovi je tokom jula zaista pokazao da je adresa za najbolje događaje ovog ljeta. Preko 170 hiljada posjetilaca, 30% više nego u istgom periodu prošle godine, uživalo je na trgovima Portonovog uz ABBA tribute bend sa simfonijskim orekstrom, Ninu Badrić, Jelenu Tomašević, Ivana Bosiljčića, Detour, Mjesnu muziku Đenović i mnoge druge, a u avgustu vas očekuje još koncerata koji su besplatni za sve posjetioce.

Pored koncerata, Portonovi je ugostio brojne umjetnike, a bio i mjesto za sportska dešavanja za velike i male.

U subotu, 5. avgusta na Marina trgu nastupiće Queen Symphony Sensation, tribute bend popularne rok grupe Queen koji će pratiti simfonijski orekestar. Program na trgu počinje od 20:00 kada će publiku zagrijati DJ Lucky Dee.

9. avgusta Marina trg je rezervisan za Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO). BGKO je međunarodni ansambl muzičara sa sjedištem u Barseloni koji se proslavio izvođenjem svojih interpretacija tradicionalne muzike sa Balkana, Bliskog istoka i Mediterana. Jedinstven zvuk koji je oduševio publiku širom svijeta stvaraju različiti umjetnički uticaji njegovih članova: Margherita Abita (glas, Italija), lvan Kovačević (kontrabas, Srbija), Julien Chanal (gitara, Francuska), Oleksandr Sora (violina, Ukrajina), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Xavi Pendón (klarinet, Španija) i Albert Enkaminanko (udaraljke, Španija). Prije njih, na Marina trgu od 20:00 nastupiće DJ Marko Milošević (MKDSL).

U petak, 11. avgusta, planirano je zabavno veče za cijelu porodicu. Od 19:00 na Marina trgu će nastupati različiti animatori, na štulama, monociklu i drugi, a za muzičku pratnju zadužen je bend Crveno i crno.

Koncert Montenegro Essence biće organizovan 18. avgusta na Vista trgu u Portonovom od 20:00  i predstavlja kombinovanje različitih muzičkih žanrova kroz dijalog nesvakidašnjeg sastava instrumenata muzičkog ansambla. Ovaj koncert gitar dua Nikčević i Bulatović pratiće orkestar sastavljen od gudača, duvača, harmonika, bas gitare i perkusija. Moć ovog ansambla, nudi široki zvučni  dijapazon od suptilnih romantičnih melodija, pa sve do neuobičajenih grmećih nepravilnih balkanskih ritmova.

Mladi umjetnik Petar Wagner (Fantom) nakon snimanja spota za numeru “Miris Jadrana” se vraća u Portonovi, u subotu, 19. avgusta, gdje će održati koncert na Trgu u naselju. Fantom je izvođač, autor i producent koji je postao poznat u regionu po retro baladi “Barbara” i specifičnim, stilskim obradama ex-yu pop rok pjesama. Njegovi koncerti su energični i dinamični, a među publikom u halama širom regiona mogu se naći pripadnici i mlađih i starijih generacija. Fantom trenutno radi na pripremi novog albuma, a prvi singl sa istog je pjesma “Miris Jadrana” o nostalgičnin sjećanjima na ljeta provedena na Mediteranu.

Pored koncerata, u Portonovom se ovog ljeta organizuju i mnogobrojni događaji za najmlađe. 3. avgusta na Marina trgu očekuje nas "Put Crne Gore do Pariza: Slavimo olimpijski duh" povodom promocije Olimpijskih igara 2024. Cilj je da se na jednom mjestu kroz zabavu i igru, predstavi ne samo put ka Parizu, već istorija naših sportista na igrama, zanimljivi olimpijski događaji, promovišu olimpijske vrijednosti i način života.

Takođe, četvrte “Portonovi Kids’ Games” biće organizovane 20. avgusta uz poligone svestranosti i igre za djecu od 4 do 12 godina. Nakon toga, 26. avgusta, slijedi još jedan događaj u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom.

Kalendar događaja u Portonovom je dostupan na linku, a za više informacija o događajima možete kontaktirati events@portonovi.com.