BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

30 Jun 2023

Dominator Yachts novi Midi Ilumen M35 M/Y SAFESPACE predstavljen u Portonovom

Pod temom „Metamorphosis“, najnovija Dominator jahta je predstavljena novinarima krajem juna  na ekskluzivnoj ceremoniji održanoj u prelijepom One&Only rizortu u Portonovi marini u Crnoj Gori. 

Dominator Midi Ilumen M35 doživljen je kao metamorfozatotalna promjena i transformacija veličine i strukture veće Ilumen serije u inovativnu seriju malih brodova koja će privlačiti poglede i na moru i u bilo kojoj marini.

M/Y Safespace pruža osjećaj povratka kući dok avantura još traje, kao i raskošno uživanje dok živite aktivnim i brzim načinom života, uz smjeli izražaj i eleganciju u isto vrijeme.

Estetski elegantan, smjelog  i atraktivnog dizajna , Dominator Midi M35 je model na kojem ćete tokom svog boravka uživati bez obzira da li razmišljate o novim poslovnim strategijama ili odmarate sa porodicom u nekoj skrivenoj uvali.

Kao  luksuzni tender mega jahtama ili samostalan brod sa svojstvenim Dominator Ilumen DNK-om- koncept Midi Ilumen-a je Robb Report već predstavio među 20  spektakularnih luksuznih poklona. Ona je savršena kombinacija naprednih tehničkih karakteristika i  besprekornog eksterijera sa  usklađenim dizajnom enterijera. M/Y SAFESPACE ima karakteristike mega jahte koje svaki vlasnik jahte želi, ali u prikladnijem formatu.

Dominator Ilumen M35 je revolucionarna jahta u svakom pogledu i drugačiji brod od svega što se trenutno nudi na tržištu ove veličine, zahvaljujući tehničkim karakteristikama i savremenim metodama dizajna.

Spoljni dizajn

Spoljni dizajn ove jahte karakterišu dinamične linije i pažljiva ravnoteža između  zaobljenih i oštrihivica sa jedinstvenim detaljima kao što su udubljenja za pramčane bitve, „moon roof“  na prednjoj palubi i specijalni ventilacioni otvori  od nerđajućeg čelika.

Dizajn tim Dominator jahti koji je osmislio dizajn eksterijera posvetio je veliku pažnju upotrebi karakterističnih elemenata velikog Ilumen-a u ovom manjem modelu, kao što su:

- Snažni nosivi stubovi  koji fiksiraju vjetrobransko staklo i drže karbonski krov

-  Veliki prozori na obje strane trupa

- Prepoznatlji Dominator pokretni krov

-  Bočna stakla

- “Moon roof“ u kabini

Na krmi se nalaze dvije zone za sunčanje,  zatim se stiže do udobnog kokpita u kojem se  nalazi zona za sjedjenje, kao i upravljačka konzola. Kokpit je takođe opremljen sljedećim sadržajima koji su uobičajeni za veće jahte: roštilj, ledomat, dva frižidera,  držači za čaše,  prostori za odlaganje stvari i inovativni bežični punjači integrisani u tikovinu. Podesivi stolovi od tikovine mogu se postaviti za ručak ili večeru na otvorenom za do 8 osoba.

Prednja paluba, udaljena tri stpenika od kokpita je minimalističkog dizajna bez suvišnih elemenata  poput sportskog automobila. Baš kao i sve Dominator jahte,  postoji mogućnost upremanja dušecima za sunčanje.

Dizajn enterijera

Unutrašnjost je izrađena sa velikom pažnjom i korišćeni su visokokvalitetni materijali koji stvaraju ugođaj mega jahte na dnevnom  brodu od 35 stopa. Kako sam naziv kaže – „Ilumen“ – ima dosta prirodnog svjetla zahvaljujući velikim prozorima na trupu sa ugrađenim roletnama i svjetlarniku.

Ispod palube se nalazi prostran otvoreni prostor, koji stvara veoma luksuzan i opuštajući ambijent, a koji može poslužiti i kao kancelarija. Prema pramcu, C-oblikovana sofa s električnim stolom koji se može podizati i spuštati, može se pretvoriti u krevet. Na lijevoj strani nalazi se skrivena kompaktna kuhinja opremljena sudoperom, frižiderom, aparatom za kafu i prostorom za odlaganje stvari.

Na desnoj strani, Midi M35 ima kupatilo, odvojeno od kabine staklenom pregradom koja može biti prozirna ili neprozirna za više privatnosti.

Mnogo je pažnje posvećeno odabiru najfinijeg drveta korišćenog za uređenje ove jahte, sa tonovima tamnog i svijetlosivog hrasta, zajedno sa najfinijom nubuk kožom. Na podu je pepeljasto sivi parket, dok su pregrade i plafoni obloženi Alcantrom neutralnih tonova, sa detaljima od tamnosive kože sa šavovima u boji hibiskusa. Namještaj je specijalno dizajniran, sadrži dvije različite vrste hrastovog drveta, od kojih jedna ima mat, a druga sjajnu završnu obradu. Ugrađeni su detalji od nerđajućeg čelika radi postizanja luksuznog efekta enterijera. Kupatilo je ukrašeno lakiranim površinama i Astana Grey mermerom, koji pokazuje jedinstvenu šaru sa primjesama narandžaste boje, slične boji šavova u kabini.

 Pažnja prema detaljima odnosi se čak i na šavove sofe i prilagođenu boju i dizajn parketa, što je evidentno iz harmonije sofisticiranosti, udobnosti i stila. O audiovizuelnoj i navigacionoj opremi pažljivo se brine YachtSense sistem automatizacije, koji predstavlja najnoviju i najsavremeniju opremu  Raymarine-a.

Tehničke specifikacije

Tehnički dizajn je pratio isti racionalni pristup koji se koristi u tehničkom dizajnu velikih Ilumena, inspirisan tehnikama i metodama koje se koriste u inženjeringu naprednijih većih jahti. Inovativni dizajn i najsavremenije tehnike obrade korišćeni su za postizanje najboljeg rješenja za sva tehnička sredstva, posebno u pogledu bezbjednosti i performansi. Tehnički dizajn karakteriše proučavanje i analiza težina, optimizovanih poboljšanim metodama predviđanja. Rezultat ovoga je veoma napredan strukturalni raspored, sa širokom upotrebom kompleksne tehnologije vakuumske infuzije i karbonskih vlakana.

Takođe, mašinska prostorija je u potpunosti 3D modelovana kako bi se postigla najbolja pozicija  mašinske opreme i što racionalnije uredio prostor. Proces aplikacije filera i  farbanja je isti koji se primjenjuje na mega jahtama, što osigurava otpornost i trajanje uprkos izloženosti svjetlosti  tokom cijele godine.

Značajna upotreba Computational Fluid Dinamics (CFD) softvera sa matematičkim algoritmima omogućila je simulaciju ponašanja trupa i u mirnoj vodi i na nemirnom moru kako bi se postigle optimalne performanse i potrošnja goriva. Rezultat ovog intenzivnog izučavanja je planski trup sa odličnim pomorskim performansama na talasima, sposobnostima upravljanja i velikom brzinom krstarenja u svim vremenskim uslovima. U zavisnosti od  izabranog modela motora, brod može dostići maksimalnu brzinu u rasponu od 35 do 48 čvorova na siguran način, održavajući veoma visok nivo udobnosti čak i  pri velikoj brzini.

Velika statička i dinamička stabilnost bila je u fokusu dizajna trupa, kako bi se osigurao i visok nivo sigurnosti i udobnosti na brodu. Trup je potpuno optimizovan, ne samo za maksimalnu brzinu, već i za brzine krstarenja dajući vlasniku oko 300 NM dometa, što ovaj motorni brod čini savršenim rješenjem za putovanja vikendom ili čak duže boravke i posjete ostrvima.