BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

15 januar 2024

Komedija ''Živi i zdravi'' čije su prve scene snimljene u Portonovom u bioskopima od februara

Živopisna crnogorska komedija ''Živi i zdravi'' stiže u bioskope u prvoj nedjelji februara, a tim povodom objavljen je prvi trejler filma. 

Vjenčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelijepi ambijent Portonovog (gdje je snimljena i prva scena filma) Herceg Novog i primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi.

Komedija prati mladi par prije i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, vjenčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

Pretpremijera filma "Živi i zdravi" zakazana je za 30. januar u Herceg Novom, zvaničnu bioskopsku distribuciju u Crnoj Gori film počinje sa premijerom u Podgorici 31. januara, dok je beogradska premijera filma zakazana za 6. februar.  Film je prethodno svjetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju ''Igla ispod praga'', filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala,

''Živi i zdravi'' je ko-produkcija šest država - partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije

Film su podržali Filmski Centar Crne Gore, koproducent je Radio Televizija Crne Gore, generalni sponzor je, Portonovi risort, a sufinansijeri su i Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.