BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

02 Mart 2023

Intervju izvršnog direktora za Vodič Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori 2023

Rašad Alijev, 

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Portonovi

       1. Turizam je zasigurno najznačajniji sektor crnogorske ekonomije. Iz te perspektive, kakva su Vaša očekivanja kada govorimo o sezoni koja je pred nama? 

Nakon perioda nepredvidivosti, radujemo se godini 2023. kao prilici za putovanja i istraživanja. Bogatiji za lekcije naučene tokom prethodne tri godine, naš tim je spreman da ovu godinu učini još uzbudljivijom. Praznična sezona u Portonovom je bila svojevrstan uvod iz kojeg se moglo vidjeti šta sve možemo.

Tako je Portonovi praznična sezona bila uzbudljiv prikaz za ono što nam slijedi u mjesecima koji dolaze. Sa nestrpljenjem očekujemo nove zanimljive goste, koji mogu očekivati predivna iskustva i nezaboravne uspomene.

Crna Gora ima mnogo potencijala jer turizam igra važnu ulogu u socio-ekonomskom napretku. Ipak, moramo istaći da su potrebna Vladina ulaganja u razvoj infrastrukture i vazdušne povezanosti kako bi se ove vizije ostvarile.

    2. Prethodna godina, 2022, bila je godina ulaganja u nekretnine. Kako su ta ulaganja doprinijela privlačnosti Crne Gore kao destinacije za investicije? 

Kao investitor, u kompanji  Azmont Investments smo ponosni na to što smo prepoznali neuporedivi potencijal Crne Gore i njene izvanredne prirodne ljepote. U okviru ove nevjerovatne destinacije, kreirali smo idilično naselje u Bokokotorskom zalivu, adresi koja pažnju, pored toga što je centar turističkih dešavanja, privlači i pažljivo odabranim rezidencijalnim objektima koji su unijeli život u ovaj prelijepi dio Evrope.

Kroz ulaganje u nekretnine i poslovanje rizorta, cilj nam je da podstaknemo ekonomski rast dok nastavljamo da unapređujemo ono što Crnu Goru čini privlačnom za putnike iz cijelog svijeta.

     3. Uz predivan turistički rizort i stalno ulaganje u infrastrukturu i sadržaj – po čemu se Portonovi 2023. razlikuje od verzije iz 2022?

Portonovi je 2022. postigao ogroman uspjeh koji je zaokružen  prazničnim slavljima koja su okupila preko sto hiljada posjetilaca. Sa odvažnim planovima za 2023. i nepokolebljivi u posvećenosti tome da budemo najbolji, Portonovi će imati još jednu sjajnu sezonu. Konstantno težimo savršenstvu dok goste koji nam se vraćaju dočekujemo raširenih ruku – njihovo zadovoljstvo i dalje je kamen temeljac misije na kojoj predano radimo.

Takođe, One&Only Portonovi hotel je postigao veliki uspjeh, sa najboljim rezultatom u obezbjeđivanju kvaliteta među svim One&Only rizortima. 

Sjajni tim za rezervacije u ovom vodećem evropskom rizortu nastavlja da podiže ljestvicu u pogledu kvaliteta usluge i standarda iz godine u godinu.

Ponosni smo na to što su uloženi napori Portonovi rizorta prepoznati nagradom Booking.com Traveller Review Award – izvanredno dostignuće u kom se odražava naša posvećenost stalnom rastu i unapređivanju servisa koje pružamo. 

      4. Šta smatrate najznačajnijim prednostima kada su u pitanju novi tipovi turista, kao što su digitalni nomadi i slično?

Naše usluge i ponude se konstantno razvijaju kako bismo bolje ispunili zahtjeve naših klijenata i pružili im neuporedivo iskustvo prilikom putovanja u inostranstvo.

Gosti mogu da biraju između vrhunskih nekretnina kao što su rezidencije u naselju, Marina apartmani, luksuzne Sky vile ili ekskuzivni One&Only privatni domovi – svaka nudi jedinstvenu atmosferu uz ključne Portonovi vrijednosti: opuštanje, društvenu interakciju i zabavu, sa pristupom svemu što im može zatrebati. Digitalni nomadi će sigurno cijeniti internet konekciju velike brzine u kombinaciji sa prostorima pogodnim za laptop širom rizorta, kao i dosta mogućnosti za treniranje uz izlete na kojima će otkriti predivne znamenitosti u susjednim gradovima.

*Ovaj intervju je objavljen u Vodiču Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori 2023.