BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

02 Avgust 2022

Boris Ćalić: Crna Gora Kao Inspiracija

One&Only Portonovi slavi umjetnost putovanja lansirajući ekskluzivnu kolekciju Depth over Distance, limitirano izdanje garderobe za dame kreirano od strane proslavljenog crnogorskog modnog dizajnera Borisa Ćalića. Nastala pod uticajem prirodnih ljepota i bogate lokalne kulture, ova kolekcija slavi modernu ženu, koja teži kreativnosti, na jednostavan način.

Nova kolekcija je sinonim vrhunske elegancije i svedenosti, namijenjena djevojkama i ženama koje vole jednostavne, poslovne, ali prvenstveno suptilne kombinacije. U sve bržem svakodnevnom radnom ritmu koji nas zaokuplja, u obilju pretjerivanja, ova kolekcija predstavlja pravo modno osvježenje koje sadrži komade kako za boravak na egzotičnim mjestima, tako i za urbanu sredinu.

„Kolekcija je kompletno urađena od potpuno prirodnih i izrazito prijatnih i laganih materijala što se stilski podudara sa ambijentom rizorta One&Only Portonovi, kao primjerom diskretnog i nenametljivog luksuza koji u prvi plan stavlja eleganciju, harmoniju s prirodom i udobnost. Rizort One&Only je kao otmeni luksuz i šik novog doba uspio da istovremeno ovjekovječi tajne prirode, što je našlo izraz i u ovoj modnoj kolekciji kroz harmoniju dizajna, boja i materijala“, kazao je Ćalić.

Rizort One&Only kao spoj vrhunskog inženjerstva i superiornog dizajna u neraskidivom jedinstvu sa prirodnim ambijentom, promoviše modnu kolekciju koja je u sebe utkala nježnu snagu mora, svježinu vazduha, vrhove planina, dašak maestrala, koji se kroz kreativni izraz duše spajaju u odjevnim komadima diskretne elegancije.

One&Only Portonovi se nalazi se u Herceg Novom – na ulazu u veličanstveni zaliv Boke Kotorske, zaklonjenu idilu na crnogorskoj jadranskoj obali – okružen spektakularnim planinama i plavim Jadranom. U neposrednoj blizini Kotora, UNESCO-ve svjetske baštine, Portonovi je dizajniran u impresivnim razmjerama kako bi odražavao arhitektonski stil starih venecijanskih palata u regiji, uključujući velike fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, bujne vrtove i zlatnu pješčanu plažu koja se nadmeće s najljepšim na Mediteranu.

Stoga je i dizajn kolekcije Borisa Ćalića inspirisan raskošnim rizortom, te prirodnim i kulturnim čarima lokacije – slaveći Crnu Goru kao predivnu zemlju raznolikosti.

„One&Only Portonovi prepoznaje i pozdravlja modni izražaj destinacije u kojoj se nalazi“, izjavila je Tessa Gorman (Tesa Gorman), generalna menadžerka rizorta. „Saradnja sa crnogorskim umjetnikom, modnim dizajnerom Borisom Ćalićem, voema nam je draga i predstavlja još jednu u nizu uspješnih saradnji koje je rizort uspostavio sa dizajnerima kao što su Milena Đurđić i Marija Tarlać.“

Boris Ćalić je rođen u Podgorici 1987. godine. Ovaj talentovani dizajner studirao je na londonskom koledžu za modu, gdje je magistrirao 2013. godine. Tokom 2010. godine na Beogradskoj nedjelji mode predstavio je svoju prvu samostalnu kolekciju proljeće-ljeto koja je imala veliki komercijalni uspjeh, i gdje je osvojio nagradu za najbolju kolekciju. Uskoro, nakon toga, osniva svoj brend BORIS. i vraća se sa jesen-zima kolekcijom, koja je takođe predstavljena na Beogradskoj nedjelji mode. On stavlja vanvremensku jednostavnost oblika u moderne okvire, stvarajući odjeću za urbanu djevojku koja umije da prepozna dobar dizajn. Dobitnik je nagrade za najboljeg crnogorskog modnog dizajnera u 2011. godini. Takođe, radio je za Roksandu Ilinčić u Londonu. U 2014. godini svoju master kolekciju predstavlja na mjesecu Dizajna u Ljubljani, gdje je osvojio nagradu za najboljeg kreatora Jugoistočne Evrope. Zaslužan je za izradu uniformi za nacionalnu avio kompaniju. Na internacionalnoj smotri mode u Kotoru 2017. godine skreće pažnju na očuvanje dobrotske čipke, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra. Stipendista je ministarstva nauke gdje na Fakultetu za Umjetnost priprema doktorski rad na temu Narodnih nošnji u Crnoj Gori. Trenutno radi na fakultetu za Dizajn i Multimediju pri Univerzitetu „Donja Gorica“ kao saradnik u nastavi.

Borisova kolekcija Depth over Distance, inspirisana rizortom One&Only Portonovi može se kupiti isključivo u One&Only Portonovi rizortu. Za porudžbine ovih ekskluzivnih komada kontaktirajte neoboutique@oneandonlyresorts.com. Za više informacija posjetite oneandonlyportonovi.com.