BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
15.februar 2024

Zašto penzija u Crnoj Gori može biti blagoslov u vašim najboljim godinama

Penzija je jedna od onih stvari koje treba planirati unaprijed. S razlogom se za taj period kaže najbolje godine - tada vaš dugogodišnji rad treba da se isplati i nema boljeg izbora od preseljenja u jednu od najljepših država na svijetu – Crnu Goru. Ova zemlja ima predivnu prirodu i more, kao i sjajne uslove za život, savršene za sve one koji razmišljaju o odlasku u penziju. 

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img2

Ovo je naš spisak razloga zašto će Crna Gora biti pravi izbor da u njoj provedete penziju: 

Povoljan geografski položaj

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img3

Život u zemlji koja ima more je san, a sada je pravo vrijeme da se vaši snovi ostvare. Dodatno, Crna Gora je dobro povezana, i morskim i kopnenim saobraćajem, sa dva međunarodna aerodroma u zemlji – što maksimalno olakšava da odete gdje god želite kada god poželite. 

Preljepa priroda i bogato kulturno nasljeđe

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img4

Možete birati kako provodite vrijeme u Crnoj Gori. Postoje opcije za ispunjenje svih snova. Ako ste aktivni tip, budite sigurni da nestvarna netaknuta priroda čuva raznorazna uzbuđenja za vas, a nećete se razočarati ni kada počete sa istraživanjem bogatog kulturnog nasljeđa ove zemlje. Ako, ipak preferirate odmor i opuštanje, ovdje ćete naći posebnu vrstu mira. 

Pristupačni troškovi života

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img5

Troškovi života u Crnoj gori su pristupačni. Troškovi variraju u odnosu na to na kojem se mjestu nalazite – niži su u sjevernom/kontinentalnom dijelu i nešto viši kako se krećete ka jugu i turističkim centrima na primorju – ali i dalje pristupačni.

Niska stopa kriminala

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img6

Crna Gora je sigurna zemlja sa niskom stopom kriminala. Ipak, kako je penzija vrijeme kada želite da živite opuštenim životom bez ijedne brige, najbolja opcija je da odaberete rizort u stilu naselja, sa zatvorenom zajednicom i 24-satnim obezbjeđenjem, kao što je Portonovi u Herceg Novom.

Potencijalno članstvo u EU

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img7

Crna Gora je otpočela proces pregovora sa Evropskom unijom. Promjene koje su uslijedile u tom dijelu uključuju usvajanje eura kao zvanične valute, što olakšava sve transakcije.

Niske stope poreza

Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img8Crna Gora je jedna od evropskih zemalja sa najpovoljnijim porezima. Ovi podaci su podložni promjenama, ali trenutno lični i korporativni porez se kreće od deved do 15 odsto, porez zarade se obračunava progresivno, dok je porez na imovinu od 0,25 do jedan odsto tržišne cijene, sa izuzecima koji idu do pet odsto. A što je najznačajnije za vas - porez na penzije iznosi 0%!Why Retirement in Montenegro Can Be a Blessing in Your Golden Years_img9

Da li smo vas zainteresovali za Crnu Goru kao opciju za preseljenje tokom penzije? To nije sve. Pomenuli smo Porotnovi u jednom primjeru, ali ako sagledate širu sliku, odabirom nekretnine u Portonovom, dobićete najbolje od Crne Gore na jednom mjestu. Okružen impozantnim planinama i smaragdnim morem, ovaj rizort je savršena kombinacija Crne Gore i najsavremenijih pogodnosti, uključujući spa svjetske klase, teretanu, privatne i zajedničke bazene, bogat kalendar događaja i još mnogo toga.

Pogledajte ponudu nekretnina u Portonovom i počećete da planirate penziju već danas. 

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još