BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
04.Septembar 2024

Priča o Herceg Novom

Smješten na ulazu u prelijepi Bokokotorski zaliv, Herceg Novi je grad koji odiše istorijom, kulturom i prirodnom ljepotom. Ovaj predivni primorski grad poznat je po lijepim pejzažima, bogatom nasljeđu, popularnim kulturnim događajima, a nudi i jedinstvenu kombinaciju starinskog šarma i modernog luksuza koji donosi Portonovi rizort.

Predstavljamo vam četiri glavne odlike koje će vas, vjerujemo, zainteresovati za Herceg Novi:

  • Grad od skalina, sunca i mimoza

*Fotografija: Shutterstock

Kako ga nekad nazivaju botaničkom baštom Crne Gore, u Herceg Novom se mogu naći rijetke biljne vrste iz cijelog svijeta, koje su pomorci donosili sa svojih putovanja. O tome koliko su biljke značajne za ovaj grad govori to što se slavi praznik posvećen mimozi, koji uključuje mnogo zabavnih događaja, traje nekoliko dana, ima dugu tradiciju i predstavlja jedan od najvoljenijih gradskih simbola. Prošetajte ulicama Herceg Novog, povezanim beskrajnim stepenicama i istražite njegove biljke tokom jednog od mnogobrojnih sunčanih dana tokom godine. Naići ćete na park Boka, predivnu oazu ispunjenu tropskim vrstama u samom srcu grada.

  • Tvrđave 

Uz bujno zelenilo, pejzažom Herceg Novog dominiraju impozantne tvrđave, svaka od kojih ima svoju priču. Tvrđava Španjola i Forte Mare svjedoče strateškoj važnosti grada kroz istoriju, dok je Kanli kula tu da u svom veličanstvenom stilu ugosti tradicionalni Filmski festival Herceg Novi i brojne druge događaje. Istražite sve tvrđave grada doživite istoriju na jedinstven način, ali i naučite u koje se moderne svrhe koriste ove prastare kamene građevine.  

  • Kulturni događaji

Kalendar grada ispunjen je kulturnim događajima koji slave njgovo bogato nasljeđe. Od Praznika mimoze u februaru, koji proslavlja dolazak poljeća, do poznatog Filmskog festivala Herceg Novi i raznih drugih događaja tokom ljeta, u Herceg Novom se uvijek dešava nešto interesantno za posjetioce i lokalnu publiku, a što se značajno povećalo od otvaranja Portonovi rizorta, čija premium ponuda smještaja i brojni događaji privlače posjetioce u ovaj dio Crne Gore i daju im dodatan povod za istraživanje Herceg Novog.

  • Portonovi rizort

Portonovim je Herceg Novom donio savremenu eleganciju i luksuz. Ova destinacija svjetske klase nudi ekskluzivne smještajne jedinice, pješčanu plažu, vrhunske restorane, najmoderniju marinu, kao i prodajno područje sa ekskluzivnim buticima sa ponudom luksuznih brendova. U rizortu se ogleda i promoviše najbolje od Herceg Novog i Crne Gore, ali je takođe i donio mnogo toga, kao što je prvi evropski One&Only rizort, koji uključuje i svjetski poznati Chenot Espace spa sa medicinskim tretmanima – a sve navedeno i pojedinačno može predstavljati dovoljno privlačan razlog za posjetu.

Herceg Novi je grad od ogromne vrijednosti, u kojem se istorija, kultura i prirodna ljepota spajaju u cjelinu. Dodatna pažnja koju mu je donio Portonovi samo je uvećala njegovu vrijednost pa privlači posjetioce iz cijelog svijeta, pružajući im razne mogućnosti za uživanje 365 dana u godini.

 Da li ste spremni da doživite čari Herceg Novog? Pogledajte ponudu za iznajmljivanje u Portonovom i isplanirajte svoje putovanje.

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još