BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
27.Jun 2024

Najpoznatiji crnogorski delikates – njeguški pršut

Njeguški pršut je najbolji izbor koji možete napraviti kada se radi o autentičnim crnogorskim jelima. Proizveden u selu Njeguši, ušuškanom na obroncima planine Lovćen, ovaj poznati pršut postao je sinonim crnogorskog kulinarskog nasljeđa. Jedinstvena klima i tradicionalne metode pripreme, u kojima se meso najvišeg kvaliteta suši do savršenstva, za rezultat daju prepoznatljivu aromu i ukus pa ovaj pršut moraju probati svi koji posjete Crnu Goru. 

* Fotografija: Montenegro Travel

Svi gastro entuzijasti oduševiće se kada probaju njeguški pršut zato što je u Crnoj Gori sve u vezi sa hranom posebno iskustvo.

Crnogorsko gostoprimstvo

*Fotografija: Montenegro Travel

Crnogorci su poznati po toplini i gostoprimstvu i ponosno dočekuju goste služeći ih najboljom tradicionalnom hranom,  a rado dijele i recepte. Svi važni događaji propraćeni su hranom i obroci su mnogo više od toga – doživjećete kulturu u formi velike gozbe. Prijateljski nastrojeni i velikodušni, vaši domaćini učiniće da svaki obrok u Crnoj Gori bude za pamćenje.

Crnogorska gozba

*Fotografija: Portal Analitika

Crnogorska gozba je slavlje ukusa, i njoj, na svim okupljanjima, centralno mjesto uvijek je rezervisano za najveću deliciju, njeguški pršut. Obično se služi kao predjelo sa domaćim hljebom, sirom i maslinama ili nekom drugom svježom salatom domaćih proizvođača.

Crnogorsko vino i rakija

* Fotografija: Montenegro Travel

Nijedan obrok nije kompetan bez pića i ono ga podiže na novi nivo. U zavisnosti od toga šta preferirete, odaberite neko od prelijepih crnogorskih vina ili, ako se odlučite za jači ukus, rakiju raznih voćnih vrsta, najčešće lozu. Čašica rakije sa prijateljima je voljena crnogorska tradicija.

*Fotografija: Montenegro Travel

Posjeta Crnoj Gori, naročito luksuznom Portonovi rizortu, nudi jedinstvenu priliku da probate njeguški pršut i ostale kulinarske delicije u atmosferi koja objedinjuje najbolje od Crne Gore. Premium restorani u Portonovom pružiće vam izvrsno kulinarsko iskustvo, kombinujući tradicionalne ukuse sa modernom sofisticiranošću. Bilo da ste iskusni gastronom ili radoznali turista, hrana u Crnoj Gori obećava oduševljenje kakvo ćete rado istraživati. 

Ne propustite priliku da uronite u bogatu gastro kulturu ove prelijepe zemlje, pogledajte ponudu za iznajmljivanje u Portonovom i isplanirajte svoje putovanje. 

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još