BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
22.Jul 2023

Vodič za gastronomsko putovanje u Portonovom za ljeto ispunjeno sjajnim ukusima

Birate li i vi mjesto za odmor na osnovu ponude restorana i opcija za hranu? Koju god vrstu kuhinje da preferirate – naći ćete je u Portonovom. Sa savršenom kombinacijom restorana koji služe različite vrste hrane, rizort ima u ponudi nešto po svačijem ukusu. Od mediteranske do azijske fusion i modernizovane istočnjačke kuhinje, morskih plodova ili specijaliteta od mesa, svi ljubitelji hrane će se ovdje provesti kao nikad u životu.

1. Romeo&Juliet Restaurant

Kada posjetite Portonovi, krenite na gurmansko putovanje nevjerovatnih ukusa – a sve u okviru samog rizorta:

Mediteranska kuhinja

U Portonovom, ljetnji odmori idu savršeno sa mediteranskom kuhinjom. Ovo je vaš siguran izbor za ljeto. Oduševite svoje čulo ukusa u restoranima Romeo & Juliet, Perla Square Portonovi, Rockfish (Portonovi Beach klub), ili Sabia u hotelu One&Only Portonovi.

2. 1. Perla Square  2. Rockfish at Portonovi Beach Club 3. Sabia at One&Only Portonovi

Azijska fusion kuhinja

Fusion kuhinja idealna je avantura, nešto što morate probati. Jela i sastojci u azijskom stilu, ali na drugačiji način jer u procesu pripreme nastaju novi i unaprijeđeni ukusi. Ova umjetnost u spremanju hrane takođe uključuje raznovrsna veganska i vegetarijanska jela, koja nudi Tapasake u izvanrednom One&Only Portonovi hotelu, kao i novootvoreni restoran NOA u boho stilu, smješten u Portonovi marini.

3. Tapasake at One&Only Portonovi

Istočnjačka kuhinja

Proputovanje se nastavlja u restoranu Square, sa odličnom lokacijom u srcu rizorta. Sa prelijepom Portonovi marinom u pozadini, putovanje za sve ljubitelje hrane još uvijek traje. Ovdje možete uživati u pažljivo osmišljenom meniju koji prate osvježavajući kokteli koje miješaju genijalni koktel majstori.

4. Square Restaurant

Morski plodovi i delikatesi

Nalazimo se na obali mora i naravno da ćemo ovdje naći najbolji izbor morskih plodova. Lokalno uzgajani proizvodi i prirodni resursi Bokokotorskog zaliva čine osnovu restorana Vinarija. Kako sam naziv kaže, možete očekivati jela predivno kombinovana sa velikim izborom lokalnih i internacionalnih vina koja će vam njihovi somelijeri rado preporučiti.

5. Vinarija Restaurant

Zalogaji uz zabavu

Portonovi je prelijepi mediteranski rizort u stilu naselja kojim ćete šetati i uživati u njegovoj ljepoti na svakom koraku. Kada napravite pauzu od šetnje, gastronomsko putovanje se nastavlja – probajte sladoled u Godou, koji će zasigurno podići cjelokupno iskustvo na viši nivo. Maison du Monde je takođe na našoj listi i tačno je onakav kako i zvuči – muzika, hrana, piće i opuštena atmosfera lounge bara. Sjajna hrana se slaže sa odličnim provodom, a Koffein ima sve to u kombinaciji sa muzikom uživo.

6. 1. Koffein  2. Godo Gelateria 3. Maison DU Monde

Steakhouse

Da završite putovanje sa stilom, posjetite restoran La Veranda koji se nalazi u hotelu One&Only Portonovi. Ovaj luksuzni restoran odiše prijatnom i opuštenom atmosferom, a meni je osmišljen pod uticajem tradicionalne crnogorske kuhinje. La Veranda će biti veliko finale kojim ćemo zaokružiti gastronomsko putovanje Portonovim, zbog koje ćete se radovati svakom novom dolasku u rizort.

7. La Veranda at One&Only Portonovi

Ovo nije kraj našeg putovanja, jer Portonovi uvijek ima da ponudi nešto dodatno. Pored nevjerovatno raznovrsne gastro ponude, rizort je takođe poznat po bogatom kalendaru događaja za sve ukuse. Svi ljubitelji hrane naročito će uživaju u događaju na kojem se degustira vino – Veče vina, koje se održava na Vista trgu u Portonovom u julu. Ovogodišnje izdanje održano je 29. jula i uključivalo je nastup Jelene Tomašević, a svoje proizvode predstavilo je više od 30 izlagača.

Napravite rezervaciju ili posjetite rizort i pogledajte koja opcija najbolje odgovara vašem ukusu, a mi svakako preporučujemo da isprobate sve, jer ćete tako doživjeti zaista izvrsno gastronomsko putovanje. 

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još