BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
14.Maj 2024

Kako urediti dom - trendovi u 2024. Eichholtz vodič za uređenje

Ove sezone predstavljamo novu kolekciju kroz inspirativne stilove, od kojih svaki ima svoje jedinstvene karakteristike, energiju i opcije za različite stilove života. Sa naša 3 tematska stila — Parisian, Black Tie i Palm Beach— i predloge u 4 kategorije—namještaj, osvjetljenje, dodaci i tekstil—vaš dom će biti uređen po posljednjoj modi.

Istražimo najprije stilove:

Parisian

Definisan mekoćom, elegancijom i vječno šik Parizom, naš Parisian stil ima skromnu paletu boja i dah sofisticiranosti. Zamislite potcijenjeni šik, najjednostavnije siluete, kolekciju prefinjenih tkanina sa sveobuhvatnim osjećajem bezvremenosti, koja je ključ pariskog stila.

Ovaj klasični, vječni senzibilitet crpi inspiraciju iz elegancije stare škole Avenije Montenj ili Avenije Džordža V, pomiješanog sa duhom Mare distrikta, što rezultira izgledom koji kombinuje arhitektonsko nasljeđe, ali se lako spaja sa savremenijim pristupom aspirativnom načinu života.

Ovdje postoje uticaji klasične mode Pariza, u kojoj se precizni kroj stapa sa opuštenošću odijevanja što daje suštinski šik, a neobavezan „je ne sais quoi“ stil. Isti senzibilitet postoji u urbanoj eleganciji pariskih enterijera: suzdržana, često monohromatska paleta boja, najsuptilniji akcenti mesinga ili bronze – tako da sve djeluje uravnoteženo i spokojno.

Za Eichholtz, to podrazumijeva pažljivo biranje udobnog namještaja, kao što su aerodinamična sjedišta, jednostavne siluete u trpezarijskim komadima, kao i „manje je više“ pristup kada su dodaci u pitanju.

Black Tie

Naš drugi stil je Black Tie - elegantan i glamurozan, podsjeća energičnost metropole i zabavu kakva se može naći u centrima velikih gradova. Sa suštinom Njujorka i njegove elegancije na umu, ono što definiše Black-Tie stil je enterijer najuglađenijih, najprivlačnijih stanova na Park aveniji sa pogledom na zalazak sunca, dok elegantno odjeveni ljudi uživaju u večernjim koktelima uz razgovor koji nesmetano teče.

Osmišljen za sofisticirane prijeme gostiju i sa najprefinjenijom verzijom noćnog izlaska, ovaj stil nudi seriju Eichholtz komada prelijepih, harmoničnih proporcija, koji podstiču toplinu. Inspirisan održavanjem savršenih večera, dizajn se ogleda u promišljenosti, osvjetljenju koje odiše toplinom, uz svjetlucavost bariskih kolica za pravljenje koktela na licu mjesta, kao i ogledalima sa zlatnim okvirima koji prostoriji daju dubinu, zajedno sa prostranim namještajem za sjedjenje i lijepo ukrašenim trpezarijskim stolovima. 

Sa ovim prefinjenim stilom, gdje god da pogledate osjećaćete se savršeno i opušteno jer namještaj od tamnog drveta sa suptilnim zlatnim akcentima od mesinga ili bronze donosi senzibilitet otmenog večernjeg glamura.

Palm Beach 

Za kraj, ali ništa manje važan, Palm Beach stil inspirisan je toplom, razigranom i laganom atmosferom, u kojoj se plavetnilo okeana i mora spajaju sa tropskim bojama i i smjelim dezenima. Oslonite se na opušteni ljetnji senzibilitet sa paletom nijansi blijedih od sunca, koje pripadaju prirodi, kao što su mekoća tirkizne boje, plavetnilo mora i neba i blijedozlatna nijansa pijeska.

Materijali su takvi da ćete morati da ih dotaknete, tekturisani i opušteni - kao što su ratan, bambus, lakirano i prirodno drvo i tkani materijali za sjedjenje na otvorenom. Ovaj stil za ključno nalazi stvaranje osjećaja svekupnog blagostanja i radosti, mjesta gdje zabava na otvorenom izgleda prijatno, zabavno, ali i elegantno.

Suptilna primorska atmosfera sa svojim šarmom čini da raskoš pomiješan sa prefinjenim komadima bude pristupačan i sa stilom. Zamislite šetnju bulevarom ispunjenim svojevrsnim mirom, kao što je Palm Beach, u kojem možete da počnete da živite sofisticiranim načinom života.

Ova sezona biće posebna, a evo i must-have komada. Pogledajte naše predloge u sljedeće 4 kategorije:

NAMJEŠTAJ

Za 2024, bili smo vođeni kontrastom i teksturom, oblicima i tonovima, bojama i prostorima, kao i osjećajem za mjesto. Dizajnerski detalji iz nove kolekcije uključuju 13 novih tkanina elegantnih neutralnih tonova i mekanih, zemljanih nijansi, kao i nove proizvode kao što su sofe modularnog i organskog dizajna, jastuci i stolice od prirodne jute, stolovi od travertina i osvjetljenje za otvoreni prostor u stilu lampiona. Svi novi komadi harmonično se nadovezuju na postojeće kolekcije i nadamo se da će vam pomoći u istraživanju sopstvenog stila.

OSVJETLJENJE

Ova sezona je u znaku toplog, modernog osvjetljenja u vašem domu, sa prigušenim lampama i predivnom svjetlošću, koja pravi prefinjenu atmosferu. Cilj je kreiranje svjetlosti koja će naglasiti prostor, uz plafonjerke, stone i zidne lampe koje unose dubinu u ambijent prostorije, naročito kada se radi o večernjim zabavama. Sa zlatnim detaljima i crnim glatkim metalom, ovi komadi doprinose građenju sofisticirane atmosfere. 

Classic Décor rasvjeta i komadi sa ogledalima glamuroznog vintage stila u kombinaciji sa mesinganom završnicom, daju instant osjećaj sofisticiranosti i razigranosti i unijeće dodatni karakter dizajnu vašeg enterijera.

Osvjetljenje u stilu fenjera sa mesinganim okvirom antičkog stila sa bijelim staklom unosi raznovrsnost i stil spoljašnjim prostorima.

DODACI

Eichholtz komadi spajaju tradiciju i različite kulture, stare i nove tehnologije i trendove. Kolekcija za 2024. fokusirana je na kućne dodatke evropske proizvodnje za ukrašavanje i dizajn vašeg enterijera, doma, kancelarije, hotela i restorana.

Neki od must-have komada za ovu sezonu su ogledala, poslužavnici, činije i skulpture inspirisane prirodnim oblicima. Organski oblikovani komadi pažljive ručne izrade, unijeće u vaš enterijer sofisticirani šarm koji traje.

TEKSTIL

Prirodni i neutralni tonovi su pravi izbor u 2024. Umirijući efekat zavjesa neutralnih tonova osmišljen je tako da stvori mjesto za opuštanje. Zavjese igraju glavnu ulogu u kreiranju mirne pozadine, unoseći eleganciju koja doprinosi opštem osjećaju smirenosti u vašem životnom prostoru. Uz raznovrsnu ponudu zavjesa neutralnih tonova, možete bez napora da uskladite svoj dekor sa različitim stilovima namještaja, podstičući harmoničnu atmosferu u svakom prostoru koji uređujete. Suptilni šarm neutralnih boja, koji obuhvata tople tonove poput svjetloroze ili bež boje, do hladnijih tonova poput svjetloplave ili sive, nosi jedinstvenu simfoniju emotivnog iskustva u svakom uglu vašeg doma ili radnog prostora.

Dodatak dizajnu u formi ukrasnih jastuka i drugih komada kućnog tekstila je upotreba resa. Vještina njihove izrade je poseban dodatak.

Ističu se i materijali tkane teksture i upotreba jute. Njihovom upotrebom, u enterijeru se stvara osjećaj otvorenosti i prirode koja istovremeno izgleda šarmantno, razigrano i povezano sa prirodom. Ugodna hrapavost jute postaje prefinjena kada se koristi za jastuke, prostirke i detalje sa resama.

Jedna od najmodernijih paleta boja za tepihe u 2024. uključuje neutralnu raznovrsnost. Bež, taupe, boja slonovače, siva ili primorskoplava predstavljaju must-have boje tepiha. Geometrijske šare i organski oblici su vrlo moderni, uz upotrebu prirodnih materijala poput vune i jute.

Otkrijte više o novoj kolekciji koja će vas inspirisati. 

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još