BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
27.Mart 2024

Jela koja morate probati u Portonovom ovog proljeća

Prelijepo vrijeme predstoji i pozivamo vas na još jednu avanturu – Portonovi je ovog proljeća ponovo mjesto koje morate posjetiti! Predivni rizort poziva sve gastro entuzijaste da ga posjete i istraže izvanrednu ponudu hrane dostupnu u restoranima. Ne radi se samo o gozbi za oči, već o jedinstvenom gastronomskom putovanju koje čeka da krenete u istraživanje i oduševite se. Sa interesantnom ponudom koja se sastoji iz kombinacije lokalne i internacionalne kuhinje, restorani u Portonovom sigurno će opravdati očekivanja, a mi takođe imamo sjajne preporuke za vas!

Svi entuzijasti i oni koji su spremni za kulinarsku avanturu, evo liste jela koja morate probati i u kojima ćete uživati ovog proljeća:

Autentična italijanska pizza u restoranu Romeo & Juliet


Ako ste pomislili kako je ovo dosadan izbor, prevarili ste se. Pizza u restoranu Romeo & Juliet je umjetnost svoje vrste. Napravljena od Molino Quaglia Petra brašna, najkvalitetnijih italijanskih sastojaka i pečena u Moretti Forni Neapolis rerni, ova pizza podiže očekivanja i standarde viši nivo. Prelijepi ambijent ovog restorana i sjajan izbor vina garant su užitka u obroku.

Hrskava jagnjetina u restoranu Square

Uz jelo koje je njihov zaštitni znak – hrskavom jagnjetinom, restoran Square nudi jedinstveno gastronomsko iskustvo. Dugi proces pripreme ovog jela osigurava najviši stepen zadovoljstva za vaše čulo ukusa. Ne dajte da vas to zavara – vrijeme posluživanja ovog specijaliteta sa prilozima kiselog crvenog luka, kandiranog lješnika, sosa od crvenog vina i domaćeg kečapa od crvenog kupusa je samo četiri do pet minuta, tako da ne smijete da propustite priliku da ga probate!

Poke činije u Maison du Monde lounge baru

Kada smo rekli putovanje, tako smo i mislili! Maison du Monde lounge bar vas vodi na jedinstveno putovanje na Havaje ovog proljeća. Sa početkom od 4. aprila 2024, Maison ponuda uključivaće Havajsko tematsko veče, kao i Poke činije, pripremljene po autentičnom havajskom receptu. Mesne, riblje i vegetarijanske činije su sjajan izbor za ručak ili večeru. Spremite se za odličnu zabavu jer vas čekaju i kokteli i Hula Hoop performans uz DJ tropsku muziku.

Suši rolnice u NOA restoranu

Azijski fusion restoran NOA je još jedan je od restorana koje morate posjetiti. Njihove poznate Nara rolnice su nešto što morate probati. Na prvi pogled, to su najjednostavnije rolnice na pažljivo osmišljenom meniju, ali kada ih probate, sjetićete se i sami da su najljepše stvari često najjednostavnije. Savršeno pripremljene rolnice sa Nori algama oko gambora u tempuri, krastavcem, japanskim majonezom i vlašcem, upotpunjene su limetinom korom koja daje predivnu aromu svakom zalogaju. Suptilna slatkoća učiniće da ove rolnice postanu vaš favorit.

Dry aged meso u restoranu Perla Square

Svi ljubitelji vrhunskog mesa naći će pravu poslasticu u restoranu Perla Square Portonovi! Odaberite Ribeye Steak, Tomahawk Steak, Sirloin Steak, T-bone, ili biftek i ne možete pogriješiti jer njihova ponuda uključuje najkvalitetnije meso čuvano u Dry Ager frižideru, koje se potom peče u specijalnoj Josper rerni, što ga čini nevjerovatno mekim i ukusnim. Uživanje u ovim mesnim delicijama predstavlja kombinaciju tradicije, inovacije i posvećenosti pripremi savršenog jela koje će oduševiti sva čula.

Neobični rižoto sa plodovima mora u Rockfish restoranu

 

Ovo jelo prati zanimljiva priča o tome kako je nastalo. Radi se o ljubavi, rivalstvu i ljubomori sa sjajnim kulinarskim preokretom, a ko to ne voli? U ovoj legendi, tri sestre iz prestižne porodice iz Bokokotorskog zaliva, zaljubile su se u istog čovjeka. Ipak, u nemogućnosti da odbere jednu od tri prelijepe sestre, on je odlučio da se oženi djevojkom iz druge porodice. Pogođene ovom odlukom i ispunjene ljubomorom, u pokušaju da pokvare svadbenu trpezu, sestre su jelima dodale mastilo od lignje. Plan je propao jer su gosti bili oduševljeni i nenamjerno su kreirale recept za jelo koje će postati omiljeno. Sada ga možete probati u Rockfish restoranu – spremljeno sa kremastom rižom, ukusnim plodovima mora i malo mastila od lignje. Sigurni smo da će postati i vaše omiljeno jelo.

Domaći proizvodi u restoranu Vinarija

 

Restoran Vinarija ima širok asortiman lokalnih i internacionalnih vrsta vina koja su sjajna kombinacija sa tradicionalnim jelima na meniju. Morate probati svježe voće i povrće i ostale prozivode u ovom restoranu. Domaće masline, paradajz, sir i hljeb su nevjerovatnog ukusa. Možda zvuči jednostavno, ali ovo je jedna od onih stvari koje se ne mogu opisati riječima. Morate ih doživjeti da biste razumjeli u potpunosti.

  • Jela po kojima je One&Only Portonovi poznat

 

Turbot puter ponzu u restoranu Tapasake

Smješten u ekskluzivnom One&Only rizortu u Portonovom, restoran Tapasake uvijek donosi uzbudljive ukuse. Njihov Turbot puter ponzu, lokalni favorit, kombinuje ukuse Španije sa daškom Japana. Inspirisan tradicionalnim jelom od krompira i blitve, ovaj specijalitet čini krem od karfiola i susama sa jedinstvenim dodatkom poznatog japanskog dimljenog šmeka. Uparen sa lokalnim turbotom i preliven amazu ponzu puterom koji daje savršen slatko-kiseli ukus i čini jelo kompletnim.

Jagnjetina u mlijeku u restoranu La Veranda

Kao što je i očekivano, La Veranda restoran donosi tradicionalno i preukusno jelo koje morate probati. Ovdje se spajaju tradicionalno sporo kuvanje sa modernim i tako nastaje magija. Jagnjetina u mlijeku u ovom restoranu savršeno je mekana i gotovo previše dobra da biste je dijelili, pa imajte to na umu prilikom pravljenja porudžbine. Kada govorimo o tradicionalnom sa dodatkom modernog, imamo dodatni predlog – jagode i kajmak. Kajmak se pravi na Balkanu od XV vijeka i popularan je kao opcija za doručak, a nećete ga često naći u desertima. La Veranda nudi savršeno kremasti ukus mladog kajmaka u kombinaciji sa lokalnim divljim jagodama i tradicionalnim mediteranskim ukusom bosiljka i roze bibera koji čine ovaj desert još slađim.

Kraljica Jelena pizza u restoranu Sabia

Restoran Sabia u One&Only Portonovi rizortu donosi najbolje od Italije. Probajte njihovu pizzu Kraljica Jelena, počast voljenoj italijanskoj kraljici crnogorskog porijekla. Ovo prepoznatljivo jelo fokusira se na najsvježije sastojke, praveći savršenu kombinaciju crnogorskih proizvoda sa legendarnom italijanskom pizzom. Ovo jelo nećete naći na njihovom standardnom meniju, ali se svakako svake večeri nađe na vrhu menija sa specijalitetima ovog restorana – nemojte ga propustiti.

Waffermania u GODO-u


Jeste li mislili da ćemo završiti bez slatkiša? Nemoguće. GODO je naš izbor kada se radi o poslasticama, uključujući najbolji sladoled i peciva. Ovog proljeća, njihov specijalitet broj jedan je Waffermania – sladoled od ukusne lješnik kreme i bijele čokolade sa stinim komadićima hrskavih lješnik keksića. Zvuči ukusno? Garantujemo da će i djeca i odrasli jednako uživati.

Istraživanje kulinarske ponude  u Portonovom biće avantura za sva vaša čula. Od pizze u restoranu Romeo & Juliet do rižota sa plodovima mora u Rockfish restoranu i Waffermania sladoleda u GODO-u, ova avantura na najljepšoj lokaciji i ima sve sastojke koji će vas usrećiti. Dođite i uživajte u njoj ovog proljeća.

Odaberite sreću ovog proljeća i probajte jela koja smo preporučili u restoranima u rizortu. Takođe, možete pogledati našu ponudu za iznajmljivanje da upotpunite ugođaj.

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još