BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
05.April 2024

Četiri stvari koje treba da znate prije posjete Crnoj Gori

Crna Gora je već postala destinacija koju biraju svi putnici koji žele da uživaju u prelijepim pogledima, mediteranskom šarmu i ugodnu atmosferu u kojoj će se osjećati dobrodošlo. Sa svojim prelijepim plažama, impozantnim planinama i interesantnim starim gradovima, ovaj dragulj na Balkanu obećava nezaboravan odmor. Mnogi putnici dođu u Crnu Goru i budu tako očarani da čak razmatraju i mogućnost preseljenja ovdje.

Prije nego što dođete i posjetite predivnu Crnu Goru prvi put, dijelimo sa vama četiri informacije koje treba da znate:

Nevjerovatni pejzaži i pogledi


Crna Gora ima savršenu prirodu. Posjetiocima nudi širok spektar predivnih pogleda. Od Bokokotorskog zaliva do mira koji se prožima planinama koje su njen lajt motiv. Ne fali ni panorama od kojih će vam zastati dah i koje ćete sa uživanjem posmatrati. Od mora do planina, mnogo je toga vrijednog posjetiti, uključujući mjesta UNESCO svjetske baštine, stare gradove, kanjone, nacionalne parkove i još mnogo toga.

Mediteranski život


Pripremite se da uronite u idilični mediteranski život u Crnoj Gori. Obala se može pohvaliti predivnim starim gradovima, bogatim kulturom i istorijom. Kuhinja je priča za sebe – uticaji su brojni, ali jedno je sigurno – nećete biti gladni jer se nađe za svaki ukus. Od lagane mediteranske hrane koja se zasniva na plodovima mora do hranljivog mesnog sjevernjačkog menija – sve uz uživanje u savršeno opuštenom stilu života.

Raj gostoprimstva i sigurnosti

 Na put u Crnu Goru možete krenuti bez ikakve brige, imajući u vidu da se Crna Gora smatra za jednu od najsigurnijih zemalja za turiste. Lokalci su poznati po toploti i velikodušnosti, a i po običaju da posjetioce tretiraju kao najuvaženije goste. Bilo da šetate ulicama Herceg Novog ili ste u posjeti Kolašinu, crnogorsko gostoprimstvo učiniće da se osjetite se istinski dobrodošlo.

Očaravajuća raznovrsnost


Crna Gora je mala država, ali ne dajte da vas to prevari. Uprkos veličini, ona  je nevjerovatno raznovrsna – od prelijepih rizorta na obali do ski centara na sjeveru. Izbor je vaš – uputite se na gastromonsku turu Bokokotorskim zalivom, istražite nacionalne parkove Durmitor i Biogradsku goru, oprobajte se u ribolovu, idite na planinarske i ture biciklom – ili samo uživajte na plaži. Izbor je vaš, a ponuda je uvijek dostupna. Postoji mnoštvo opcija, kakva god bila vaša interesovanja.

Prije nego što bukirate let u ovu očaravajuču zemlju, zapamtite – Crna Gora je mnogo više od destinacije, ona predstavlja raznovrsno iskustvo sa širinom jednakom predivnim pejzažima koje ćete u njoj pronaći. Počnite da planirate svoje putovanje odabirom nevjerovatnih smještajnih opcija dostupnih u Portonovom. Bilo da želite privatnost vile ušuškane u zelenilu ili raskoš panoramskog pogleda iz apartmana s pogledom na more, Portonovi je tu da se prilagodi svakom ukusu i budžetu. Ovaj luksuzni rizort poznat je po vrhunskim pogodnostima  i neponovljivom uslugom, što ga čini savršenom polaznom tačkom za istraživanje očaravajućih pejzaža i istorijskih lokacija u Crnoj Gori.  

Spakujte kofere, ponesite osjećaj za avanturu i napravite siguran izbor baze za istraživanje – pogledajte Portonovi ponudu za iznajmljivanje

 * Fotografije: Miloš Samardžić

PRIJAVITE SE AKO STE ZAINTERESOVANI

Pročitajte još