BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..

ZA SOFISTICIRANA OČEKIVANJA

NAZAD NA GODIŠNJI KALENDAR DOGAĐAJA

Montenegro Essence Nikčević i Bulatović duo gitara

MUZIKA/KONCERTI
KADA Petak, 18, avgust
GDJE Vista Square
VIŠE INFORMACIJA

events@portonovi.com

Koncert Montenegro Essence predstavlja kombinovanje različitih muzičkih žanrova kroz dijalog nesvakidašnjeg sastava instrumenata muzičkog ansambla, stvarajući slušaocu uzbudljiv vizuelno-zvučni užitak. Ovaj koncert guitar dua Nikčević Bulatović pratiće orkestar sastavljen od gudača, duvača, harmonika, bas gitare i perkusija.

Dijeleći zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, oslanjajući se na improvizacijske bliskoistočne moduse, flamenko i balkanske ritmove, čežnjive slavenske melodije, a koje povezuje atmosfera i misticizam Mediterana. Moć ansambla sastavljenog od gudačkog kvinteta, flaute, etno duvačkih instrumenata, perkusija, bas i klasičnih gitara, nudi široki zvučni dijapazon od suptilnih romantičnih melodija, pa sve do neuobičajenih grmećih nepravilnih balkanskih ritmova. Djela su originalno napisali crnogorski gitaristi i kompozitori Bulatović i Nikčević, ali su za ovaj koncert orkestrirana i prilagođena većem ansamblu. Snimljena su i izdata za jednog od najvećih izdavača klasične muzike na svijetu Naxos Records. Takođe su zastupljena na raznim kompilacijama i playlist-ama na muzičkoj platformi Apple Music Classical.
Ulaz na Vista trgu je slobodan za sve posjetioce. Dobro došli!