BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..

ZA SOFISTICIRANA OČEKIVANJA

NAZAD NA GODIŠNJI KALENDAR DOGAĐAJA

Praznik mimoze - povorka

DOGAĐAJI
KADA Subota, 17. februar
GDJE Marina Square
VIŠE INFORMACIJA

events@portonovi.com

U okviru 55. Praznika mimoze, tradicionalna berba mimoze i povorka od Kumbora do Baošića biće organizovana u subotu, 17. februara. Povorka sa mažoretkama, Gradskom muzikom Herceg Novi, Mjesnom muzikom Đenović i trombonjerima proći će kroz Portonovi od 9 sati i 30 minuta uz kratko zadržavanje na Marina trgu gdje će odsvirati nekoliko numera.

Praznik mimoze je tradicionalna turistička manifestacija u slavu cvijeta mimoze, jedna od najznačajnijih i najdugovječnijih na našim prostorima. Osnovali su je 1969. godine Turistički savez Boke Kotorske i Skupština opštine Herceg Novi. U okviru festivala odvija se veliki broj programa među kojima su najatraktivniji: karnevalske povorke, maskenbali za djecu i odrasle, Fešta od mimoze, ribe i vina koja privlači oko 20 000 gostiju svake godine, Međunarodna izložba cvijeća i promenadni koncerti duvačkih orkestara i mažoretki.