BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

13 Jun 2022

Treća regata "Bokeška ostrva" počela je danas iz Portonovi marine, u organizacija Portonovi Yacht kluba.

Ovaj trodnevni događaj još sinoć je okupio učesnike na tradicionalnom druženju koju prethodi jedrenju Bokokotorskim zalivom. I pored jakog vjetra, danas je tridesetak jedrilica isplovilo ka ostrvima Gospa od škrpjela i Sveti Đorđe nadomak Perasta, a zatim se vratili u mirne vode marine u Portonovom.


Menadžer Portonovi marine, Nikola Banović, kazao je da je ovo najposjećenija regata u Crnoj Gori, koje je već postala tradicija.

„Ovo je njeno treće izdanje, sa tri noći druženja i dva dana jedrenja. Prijavilo se dosta jedrilica uprkos činjenici da je vjetar malo jači nego što bi trebalo da bude, pa nisu mogli oni najmanji jedriličali da dođu. S druge strane, dobili smo dosta poziva od drugih jedriličara čije su jedrilice i dalje vani i nespremne za jedrenje. No, to nije omelo ostale pa imamo oko 30-ak jedrilica ove godine“, kazao je on.


Ističe da su jedriličari veoma zadovoljni, i dodaje  da  su imali za cilj afirmaciju jedrenje, druženje i ljubavi prema moru. Napominje da su imali  priliku da ugoste jedriličare iz Italije, iz Barija, koji su došli u velikom broju.


„Veoma smo zadovoljni popunjenošću Portonovi marine. Pokazatelji nam govore da će ovo ljeto biti veoma dobro za nas s aspekta jahting turizma. Trenutno postoje turbulencije na tržištu, ali smo zadovoljni. Sve je veći broj jedriličara - ali i nautičara uopšte - koji iz Portonovog nose veoma lijepe impresije i to je najbolji marketing. Oni šire pozitivnu priču o kvalitetu usluga koje ovdje pružamo. Većina naših klijenata stalno dolaze i preporučuju nas prijateljima, i to je ono najbolje što nam se upravo dešava”, rekao je Banović.


Predsjednik Jedriličarskog kluba "Ivo Dabović" iz Baošića - i ujedno najstarijeg ovakvog udruženja u Boki, Simo Dabović kazao je da se ova regatta ne smije propustiti zato što je, prema njegovom mišljenju, jedna od ljepših regata.


“Svaku ovakvu manifestaciju treba podržati. Jedrenje u Crnoj Gori je bilo spalo "na tanke grane", ali vidim da se to sada vraća. Sve je više entuzijazma pa se nadam da u budućnosti možemo sve više očekivati ovakvih događaja”, rekao je on.


On se tom prilikom zahvalio Portonovi rizotru koji im, kako je kazao, uvijek izađe u susret.