BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

25 Jul 2022

Interaktivna umjetnost u srcu Portonovog

Izložbeni prostor galerije “Pizana” u okviru Portonovog datira još od 2019. godine. Pored svih mnogobrojnih aktivnosti koje se tokom cijele godine odvijaju u rizortu, poseban prostor pripada onim događajima koji afirmišu mlade umjetnike.

Interaktivni umjetnički projekat umjetnice Svetlane Ninković pod nazivom PART OF MY HEART predstavljen je u petak i subotu veče u pomenutoj galeriji. Poznata beogradska slikarka slikala je na panelima i pločama velikih dimenzija po čemu je i prepoznatljiva.

“Svi smo mi dio jedne velike cjeline, i upravo to i želim da pokažem ovim projektom. Svaki prolaznik i posjetilac će tako dobiti priliku da pogleda duboko u sebe i način na koji učestvuje u ovom svjetu, kao dio cjeline u kojoj smo svi povezani i u kojoj smo svi kreatori, a ne samo puki posmatrači“, kazala je Svetlana Ninković.

Ninković ističe da je inspirisana mediteranskim i crnogorskim duhom, koji se ne može pronaći bilo gdje,i navodi da je Portonovi idealno mjesto za ovaj performans.

Potparloka Portonovi rizorta, Adrijana Husić kazala je da su posljednje tri godine ukazale na postojanost velikog broja mladih, talentovanih ljudi, koji , kako je kazala, na najbolji način predstavljaju ne samo Crnu Goru, nego i region.

“To je upravo ono što sve naše goste, naročito strance, interesuje i možemo slobodno reći oduševljava. Galerija Pizana je u tom smislu pravi partner i neko ko okuplja samo najbolje što možemo da pokažemo u tom dijelu. Svetlana Ninković je neko ko je izuzetno aktuelan i priznat, i zaista donosi jednu drugačiju vrstu umjetnosti i interakciju sa publikom”, poručila je ona.

Ljiljana Milošević, vlasnica galerije Pizana, ističe da na ovaj način žele da, u saradnji sa Portonovim, javnosti približe umjetnost na interaktivan način.

Zajedno sa Svetlanom svima ćemo omogućiti neposredno učešće u stvaranju jednog umjetničkog djela i to je upravo ono što ova dva dana čini nesvakidašnjim”, kazala je ona.

Brojni posjetioci učestvovali su u nesvakidašnjem performansu koji je trajao dva dana.