BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

16 Avgust 2022

"Happy people" stigli u Portonovi

Nakon uspješne interaktivne izložbe Svetlane Ninković, koja je održana u julu, izložba Romana Đuanovića pod nazivom “Happy people” je nešto čime se Portonovi kao rizort zaista ponosi, kazala je portparolka rizorta, Adrijana Husić.

Ona je tom prilikom kazala da je galerija “Pizana” srce Portonovog i dodala da sve zajedničke aktivnosti sa pomenutom galerijom čine da Portonovi i Boka budu prepoznati, ne samo ljudima u regionu već i cijelom svijetu.

“Roman Đuranović je ime koje je nadaleko poznato, i za nas zaista predstavlja veliku čast imati izložbu ovakvog tipa, i nečega što donosi duh velikih galerija upravo u Portonovi”, naglasila je ona.

Husićeva je napomenula da će izložba trajati dvije nedjelje, i pozvala sve zainteresovane da posjete galeriju i uživaju u slikama koje, kako je kazala, donose jednu drugu perspektivu i čine da budemo srećni, kao što je i sam naziv izložbe.

Istaknuti slikar, Roman Đuranović za svoju postavku kaže da je nastala u protekle dvije godine. Ističe da je sama izložba dogovorena prošle godine tako da je, kako je kazao, i same slike radio u odnosu na ambijent Portonovog, i prostor u kome su one izložene.

“Velika mi je čast što izlažem u ovoj galeriji u Portonovom, moram da im se zahvalim ovim putem jer su izvrsni domaćini. Interesantno je da sam prije dvadeset godina imao izložbu upravo u galeriji “Pizana” u Podgorici, što govori o našoj saradnji koja traje, profesionalnom odnosu i što je najvažnije prijateljstvu”, kazao je on.

Đuranović napominje da je u njegovim djelima prikazano vrijeme u kome živimo, i ističe da je to njegova sfera interesovanja i glavna tematika slika.

“Sve lokalne i globalne teme prepliću se kroz moj izraz i na kraju se dese na mojim slikama. Pored samog procesa rada jako je bitna i ta percepcija posmatrača. Može se reći da već dugi niz godina imam svoju publiku, koja je zaista takoreći jedan fudbalski tim navijača”, poručio je Đuranović.

Galerija Pizana, pažljivo birajući umjetnike čija se djela mogu naći u njihovom izložbenom prostoru, uvijek ugosti velika imena kulturne scene, kazala je vlasnica galerije Ljiljana Milošević.

“Izložbom Romana Đuranovića u našoj galeriji nastavljamo naše dugogodišnje druženje sa ovim izvrsnim slikarom. Baš kao što i sam naziv kaže, svi smo srećni zbog nje, i nadamo se da će i posjetioci prepoznati kvalitet koji je pred njima”, kazala je ona.