BUKIRAJTE VEZ BUKIRAJTE ODMOR KUPOVINA NEKRETNINE Crno-bijela verzija
Ovaj sajt ima crno-bijelu verziju kako bi sadržaj bio lakši za čitanje. Da je uključite, kliknite na ikonicu OKO.. Zvučna pratnja Ovaj sajt sadrži zvučnu pratnju. Da preslušate tekst, označite ga mišem i kliknite na ikonicu koja će se pojaviti..
POVRATAK NA NOVOSTI IZ PORTONOVOG

21 Jul 2023

Nesvakidašnja izložba o kojoj će se pričati - Yica Djuric u galeriji Pizana u Portonovom

Bogat program dešavanja u Portonovom nastavlja se ovog petka i subote izložbom slika i figura, kao i modnim performansom umjetnice koja ne ostavlja ravnodušnim nikoga.

Neposredno pred Dancing Queen - ABBA Symphonic Tribute Show koncert, u petak 21. jula od 20:00 svečano će biti otvorena izložba, Yice (Djika) Djuric.

Yica je multidisciplinarna umjetnica sa dugogodišnjim iskustvom u umjetničkom svijetu. Njena djela su karakteristična po svojoj jačini, tehnici i bojama, a prepoznatljivom je njena sposobnost da jednostavnim potezom prikaze i dočara kompleksne i prepoznatljive figure. Yica najčešće stvara i izlaže u svom ateljeu u Valensiji. Samostalne izložbe imala je u Španiji, Austriji, Kolumbiji i Sjedinjenim Američkim Državama. Učestvovala je i na mnoštvu grupnih izložbi širom Evrope. Učesnica je umjetničkih kolonija na kojima je osvajala nagrade, od kojih je najznačajnija nagrada “Uffizi“ u okviru likovne kolonije galerije „ Uffizi“ u Firenci, Italija.

– Đurđica Đurić, kroz svoja platna daje viziju života koja isijava energiju i sreću koja nam dozvoljava da razumijemo taj djetinji duh koji umjetnicu vodi ka iskričavom stilu, gdje su boje protagonisti. Njen rad je zanimljiva apstrakcija stvarnosti koja govori pozitivnoj energiji i sreći, pogledu na lijepu stranu života, onu bez problema i sivila koji nas sve pogađa – osvrt je istoričara umjetnosti Đuzepea Vilanija na rad ove umjetnice.

Ako niste u mogućnosti da posjetitie izložbu u petak 21. julau subotu 22. jula posjetioci će takođe moći da vide radove ove umjetnice uz modni performans od 20:00.

Izložbeni prostor galerije “Pizana” u okviru Portonovog predstavlja mjesto okupljanja članova, poklonika umjetnosti i saradnika.

Nakon dvije uspješne ovosezonske izložbe “Wondercon Sneak preview Montenegro” i “Herbarijum” Sonje Đuranović, sigurni smo da će i ova oduševiti sve ljubitelje umjetnosti.

Kalendar događaja u Portonovom nalazi se na linku.

Kontakt email za sve dodatne informacije - events@portonovi.com.