INFORMACIJE ZA GOSTE

TELEFONSKI IMENIK 

Da pozovete Lifestyle Services recepciju, molimo pritisnite 600.

Za Sigurnosno-kontrolnu sobu, pozovite 713.

Za pozivanje između soba, obratite se Lifestyle Services recepciji za pomoć. 

LIFESTYLE SERVICES 

Radi vaše udobnosti, lista svih naših usluga i objekata je navedena po abecednom redu u nastavku. Za sva pitanja možete kontaktirati Lifestyle Services recepciju pozivom na broj 600.

Ako usluga koja vam je potrebna nije navedena u nastavku, ne ustručavajte se da kontaktirate Lifestyle Services recepciju - naš tim će vam rado pomoći.

INFORMACIJE O AERODROMIMA & LETOVIMA

Aerodrom Tivat (00382) 32 671 337

Aerodrom Podgorica (00382) 20 444 244

Aerodrom Dubrovnik (Hrvatska) 00385 20 773 100

Naša Lifestyle Services recepcija će vam sa zadovoljstvom pomoći oko rezervacija letova, izmjena, potvrda i prevoza do aerodroma. 

Predlažemo da ostavite najmanje 90 minuta za prijavu i imigracione formalnosti jer su svi letovi koji polaze iz Crne Gore međunarodni (u ovom trenutku ne postoje lokalni letovi). Takođe predlažemo da iz Portonovog krenete najmanje 3,5–4 sata ranije tokom špica ljetnje sezone za letove koji polaze iz Dubrovnika, jer putovanje u Hrvatsku podrazumijeva sve formalnosti potrebne za prelazak granice. 

AKTIVNOSTI

Postoji veliki izbor aktivnosti i izleta u rizortu napravljenih za vaše uživanje. Možete ih pogledati u Portonovi brošuri putovanja. Molimo da kontaktirate Lifestyle Services recepciju za više informacija.

Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći u odabiru najbolje opcije.

ADAPTER

Koristi se napon od 220 volti. Molimo vas da obavijestite Lifestyle Services recepciju ako vam zatreba.

KLIMA UREĐAJ

Kontrolna tabla na zidu upravlja temperaturom u rezidenciji i može se podesiti tako da odgovara vašem nivou udobnosti.

PREVOZ DO AERODROMA

Prevoz do i sa aerodroma Tivat, Podgorica i Dubrovnik dostupan je preko naše usluge transfera. Za detalje kontaktirajte Lifestyle Services recepciju.

BANKOMAT

Bankomat se nalazi unutar Portonovog, u okviru ekspoziture Hipotekarne banke u prizemlju rezidencije 04 u naselju, a dodatni bankomat je na šetalištu rezidencije 5 u marini. 

KREVETAC

Krevetac se može ubaciti bez dodatnih troškova. Molimo da kontaktirate Lifestyle Services recepciju za dodatne informacije.

ČUVANJE DECE

Obučene i kvalifikovane dadilje, kao i jaslice, dostupne su u Montekids vrtiću.

Potrebna je rezervacija 24 sata unaprijed i postoji naknada za čuvanje djece. Molimo kontaktirajte Lifestyle Services recepciju za više informacija.

SERVIS & SKLADIŠTENJE PRTLJAGA

Sa zadovoljstvom nudimo bezbjedan prostor za čuvanje prtljaga. Kontaktirajte našu Lifestyle Services recepciju za pomoć.

BANKARSKI USLUGE

Hipotekarna banka se nalazi u okviru Portonovog, u prizemlju rezidencije 04 u naselju. Banka radi od ponedjeljka do petka od 8 do 16 časova.

BEACH CLUB

Sofisticirano, a intimno okruženje koje ima bar na otvorenom i terasu sa zadivljujućim pogledom na zalazak sunca tokom ljeta. Izbor kreativnih i klasičnih koktela, regionalnih vina i bezalkoholnih pića služi se zajedno sa mediteranskom kuhinjom.

Pozovite 666.

DORUČAK

Doručak je dostupan u više restorana u Portonovom.

PRIJAVA

Naše vrijeme za prijavu je od 15:00 časova. Možemo čuvati vaš prtljag u slučaju ranijeg dolaska.

ODJAVA

Vrijeme odjave je 12:00 (podne). Ako želite organizujete kasnu odjavu, kontaktirajte Lifestyle Services recepciju i daćemo sve od sebe da ispunimo vaš zahtjev (u zavisnosti od dostupnosti).

DJECA (VRTIĆ) & SLIČNE USLUGE

Djeca mlađa od 12 godina treba da budu u pratnji odrasle osobe kada koriste objekte rizorta kao što su restorani, plaže i bazeni. Djeci mlađoj od 16 godina nije dozvoljeno da koriste teretanu bez nadzora roditelja.

Vrtić Montekids prima djecu od 9 mjeseci do 6 godina.

Vrtić radi po međunarodnom predškolskom programu i upotpunjen je uslugom jaslica.

LIFESTYLE/USLUGE KONSIJERŽA

• Usluga parkiranja

• Pošta – poštanske i kurirske usluge

• Štampanje

• Transferi – Usluge šofera – Rent-a-car – Brodovi

• Iznajmljivanje jahti

• Ture helikopterom

• Ture, aktivnosti, znamenitosti - preporuke i rezervacije

• Avionske karte

• Ubrzana prijava na aerodromu – VIP usluga aerodroma

• Cvijeće

• Čuvanje djece

• Preporuke i rezervacije restorana

• Kozmetički proizvodi

• Razne pogodnosti i predmeti koji se mogu pozajmiti

Za dalju pomoć, možete se obratiti Lifestyle Services recepciji.

KREDITNE KARTICE

Prihvatamo sljedeće kreditne kartice: Visa, Master Card i Amex.

VALUTA

Zvanična valuta u Crnoj Gori je euro. Možemo prihvatiti gotovinska plaćanja samo u zvaničnoj valuti zemlje. Mjenjačnica je dostupna u okviru obližnje Hipotekarne banke, koja se nalazi u naselju.

DOKTOR

Ako vam je potrebna medicinska pomoć u bilo kom trenutku, kontaktirajte našu Lifestyle Services recepciju.

NE UZNEMIRAVAJ

Vaša privatnost je za nas od najvećeg značaja. Kada ne želite da vas uznemiravaju, postavite znak „Do Not Disturb“ (Ne uznemiravaj) ispred vrata. Molimo vas da vratite znak „Do Not Disturb“ unutra kada napustite rezidenciju, jer u suprotnom, našim sobaricama neće biti dozvoljeno da očiste vašu rezidenciju. Naša Lifestyle Services recepcija će rado primati vaše pozive ili će vas na zahtjev staviti u „Ne uznemiravaj“ status.

DRES KOD

Takođe vas molimo da u svakom trenutku kada ste na javnoj površini u rizortu, obučete nešto preko kupaćeg kostima.

DEŽURNI MENADŽER

Ako vam je potrebna pomoć dežurnog menadžera, obratite se Lifestyle Services recepciji i mi ćemo vas uputiti.

PROCEDURE U VANREDNOJ SITUACIJI/EVAKUACIJI

Detaljna ruta evakuacije nalazi se na vidnom mjestu, u izlaznoj zoni rezidencije za goste; molimo vas da budete upoznati sa tim informacijama. U slučaju da bude potrebna evakuacija, molimo vas da ostavite sve lične stvari i da se mirno i brzo uputite na mjesto određeno za okupljanje. Preporučujemo da pročitate više o ovoj temi na stranicama sa bezbjednosnim informacijama.

Da biste prijavili hitan slučaj, pozovite 713 i navedite svoju tačnu lokaciju i prirodu hitnog slučaja, odmah ćete dobiti traženu pomoć. 

POŽAR

U slučaju požara, pozovite 713. Aktivirajte protivpožarne alarme koji se nalaze u hodnicima ili pozovite Lifestyle Services recepciju i dajte lokaciju požara. Naš obučeni interni tim za hitne slučajeve će odmah reagovati. Dodatne informacije o požaru i bezbjednosti možete pronaći u ovom direktorijumu na stranicama Bezbjednosne informacije. Molimo vas da ih pročitate.

PRVA POMOĆ

Ukoliko vam u bilo kom trenutku zatreba prva pomoć, pozovite Lifestyle Services recepciju i mi ćemo sve organizovati za vas.

FITNESS CENTAR (PORTONOVI TRAINING STUDIO)

Naša teretana se nalazi u rezidenciji 04 u naselju. Za više informacija kontaktirajte Portonovi Training Studio. Pozovite 621.

USLUGE ČIŠĆENJA

Usluge čišćenja dostupne su svakog dana od 9 do 17 časova.

Primjeri dostupnih usluga su: 

• Izbor jastuka

• Komplet za brijanje

• Pomoćni ležaj (dodatno se naplaćuje)

• Set za pranje zuba

• Krevetac

• Svježe cvijeće

• Set za kućne ljubimce

• Losion za tijelo

• Dodatna voda na zahtjev

INSEKTI

Postoji niz načina kontrole štetočina u rizortu kako bi se smanjio broj insekata. Međutim, s obzirom na lokaciju, očekivano je da će biti insekata, naročito u ljetnjim mjesecima. Ako ste podložni alergijama, preporučujemo da kontaktirate Lifestyle Services recepciju, i oni će tražiti postavljanje uređaja protiv insekata za vašu rezidenciju.  

PRISTUP INTERNETU

Dostupan je besplatan bežični internet velike brzine, uključujući sve rezidencije i javne površine. Da biste se prijavili, izaberite mrežu „Rental PN Guest“. Otvoriće se prozor za prijavu i kada se izabere opcija za pristup internetu, dobićete internet lozinku.

KLJUČ KARTICE

Portonovi rizort koristi moderni sistem elektronskih ključ kartica, koji zadovoljava visoke standarde bezbjednosti. Molimo vas da ne pišete svoje ime ili broj rezidencije na kartici. U slučaju da je izgubite, mi ćemo vam dati novu karticu nakon provjere vašeg identiteta.

PERIONICA

Usluge pranja veša dosupne su u hemijskoj čistionici Polar Clean koja se nalazi u rizortu. Vreće u koje možete spakovati veš i odnijeti ga u čistionicu se nalaze u ormaru.   

IZGUBLJENO & NAĐENO

Naše domaćinstvo će vam rado pomoći u slučaju da ste izgubili nešto. Pronađeni predmeti će se čuvati šest mjeseci. Da biste prijavili ili potražili nešto što ste izgubili,

kontaktirajte Lifestyle Services recepciju.

PORTONOVI MARINA

Naša veličanstvena internacionalna marina ima 238 vezova uz odlične usluge marine, uključujući snabdijevanje gorivom. Za više informacija obratite se Marina recepciji na 653.

PARKING

Za goste i vlasnike rezidencija, Portonovi rizort nudi parking u podzemnoj garaži. Dostupna je usluga parkiranja vozila. Molimo kontaktirajte Lifestyle Services recepciju najmanje deset minuta prije nego što vam automobil bude potreban.

LJUBIMCI (PSI I MAČKE)

Ako putujete sa kućnim ljubimcem, molimo vas da obavijestite Tim za rezervacije ili Lifestyle Services recepciju prije dolaska. Biće nam zadovoljstvo da obezbijedimo korpu i posudice za hranu. 

Imajte na umu da su samo psi i mačke (maksimalna težina: 20 kg po životinji) dozvoljeni u rezidencijalnim djelovima (osim zajedničkih bazena). Naplaćuje se dnevna naknada od 55,00 EUR po noćenju.

JASTUCI

U rezidencijama se nalaze jastuci sa guščijim perjem i sintetičkim silikonskim vlaknima.

Zadovoljstvo nam je da vam ponudimo sljedeće dodatne opcije jastuka:

• Ortopedski sintetički jastuk,

• Ortopedski sintetički jastuk sa satenom 

• Bambus anti-age jastuk sa satenom,

• Antialergenski jastuk.

PEŠKIRI ZA BAZEN

Peškiri za bazen su obezbijeđeni u svim rezidencijama za goste.

PRODAVNICE U PORTONOVOM

Detaljnije informacije o maloprodajnim objektima i restoranima u Portonovom možete naći u Šta raditi dijelu.

REZERVACIJE

Naše Odjeljenje za rezervacije će vam sa zadovoljstvom pomoći da napravite rezervaciju za svaki budući dolazak u Portonovi rizort. Ukoliko želite da razgovarate sa našim kolegama za rezervacije, obratite se Lifestyle Services recepciji.

SEFOVI

Pristup se dobija samo unošenjem vašeg ličnog broja od 3-6 cifara (PIN koda). Uputstvo se nalazi unutar sefa. Toplo preporučujemo da koristite sefove u rezidenciji za vaše vrijedne stvari. Portonovi rizort ne preuzima nikakvu odgovornost za gotovinu i/ili bilo koje druge vrijednosti ostavljene u sefovima u rezidenciji ili negdje drugo u rezidenciji za goste.

OBEZBJEĐENJE

Obezbjeđenje u rizortu je 24-satno, od strane službenika obezbjeđenja, kao i video nadzora javnih površina. U slučaju potrebe, njihov broj telefona je sačuvan u telefonu (713).

Molimo vas da se upoznate sa opštim bezbjednosnim informacijama, kao i sa lokacijama izlaza, alarmnih stanica, aparata za gašenje i vatrogasnih crijeva.

PUŠENJE

U rezidencijama je pušenje zabranjeno. Pušenje je dozvoljeno na terasama. Prema politici rizorta i crnogorskom zakonu, pušenje nije dozvoljeno u zatvorenim prostorima. Molimo goste i posjetioce da puše van rezidencija. Naknada za čišćenje u iznosu od 500.00 EUR primjenjuje se na rezidencije u kojima se puši.

TELEFON

Iz rezidencije možete obavljati samo lokalne pozive unutar rizorta. Za više informacija pozovite Lifestyle Services recepciju.

PREVOZ, TAKSI I USLUGE PREVOZA

Molimo da kontaktirate Lifestyle Services recepciju za sve rezervacije ili dodatne informacije.

POSJETIOCI

Molimo da uzmete u obzir da je potrebna dozvola od menadžmenta za korišćenje zajedničkih bazena za posjetioce koji nijesu smješteni u rizortu. Molimo vas da obavijestite Lifestyle Services recepciju ako očekujete posjetioce.

Zadržavamo pravo da zatražimo na uvid isprave posjetilaca koji idu u rezidencijalne djelove i apartmane.

POZIVI ZA BUĐENJE

Ako trebate poziv za buđenje, obratite se Lifestyle Services recepciji.

INVALIDSKA KOLICA

Dostupna su na zahtjev. Molimo da kontaktirate Lifestyle Services recepciju.